Lagerbäck: Dárdai a hazai csapat agya

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 4. 17:42
- Dárdai Pál a magyar csapat agya, a védekezésben és a támadójátékban is kulcsszerepet játszik. Kiválása hatalmas veszteség lenne. De rajta kívül is vannak kiváló játékosai Erwin Koeman csapatának: Dzsudzsák (Balázs), Hajnal (Tamás) és Huszti (Szabolcs). Mindhárman gyorsan, jól cseleznek, a labda nélküli mozgásban is kiválóak – jelentette ki Lars Lagerbäck szövetségi kapitány a svéd labdarúgó-válogatott péntek esti budapesti edzése előtt.


A rutinos szakembert hosszasan faggatták a skandináv országból érkezett újságírók, mindenre kíváncsiak voltak. Természetesen a legtöbb kérdés a svéd együttes sztárjára vonatkozott, de sokakat érdekelt a Puskás Ferenc Stadionba „álmodott” taktika is. Sőt, már azt is tudni, hogy a tréner kijelölte szombati kezdőcsapatát, de egy mosoly kíséretében annyit mondott: egyelőre nem árulja el az alaptizenegy névsorát.

„Nem hinném, hogy egy emberen múlik a holnapi végeredmény. Még Zlatan esetében sem – mondta Ibrával kapcsolatban a svéd szakvezető. – Szerencsére Ibrahimovic szerdán már teljes edzésmunkát végzett, remélem, Budapesten sem lesz baj, számíthatok rá a mérkőzésen.”

A Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona támadója még hétfőn kapott rúgást a térdére, kedden nem is gyakorolhatott a válogatottal. Pedig óriási szükség lenne a góljaira a svédeknek, hiszen a Lagerbäck-csapat gyakorlatilag falhoz állította magát a selejtezőben nyújtott szerényebb teljesítménnyel. Ez érezhető is a kapitányon, többször is kijelentette, csak egy eredménnyel lenne elégedett Budapesten.

„Jól sikerült a felkészülésünk Stockholmban, remélem, Budapesten is így lesz. Úgy érzem, remek esélyünk lesz a győzelemre. Természetesen a döntetlen is kínál még esélyt a folytatásra, de vereség esetén már óriási szerencsére is szükségünk lesz a hajrában. Mindkét csapaton nagy lesz a nyomás, de csak a győzelemmel lennék elégedett” – szögezte le a svédek szakmai főnöke.

A két csapat stockholmi összecsapásán a hazaiak jókora szerencsével nyertek 2-1-re, ez a magyarok eddigi egyetlen veresége.

„Stockholmban rendkívül kiegyenlített volt a mérkőzés, picivel a vendégek még jobban is futballoztak – jegyezte meg Lagerbäck. – Amúgy nem lep meg a magyarok mostani második helye, mert már Lothar Matthäus idején is folyamatosan fejlődtek, ez a folyamat pedig felgyorsult Erwin Koeman idején. De jó ha tudják a magyarok, most jönnek a nehéz mérkőzések”.


 
SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki nyeri a 2010-es labdarúgó-világbajnokságot?
Hollandia 29.4%
 
Spanyolország 70.6%
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu