Labdarúgás, sportpolitika: felfüggesztheti Perut Sepp Blatter

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 21. 18:36
Sepp Blatter eltiltással fenyegeti a Perui Labdarúgó Szövetséget, ha a dél-amerikai ország hétfőig nem nyújt be egy nyilatkozatot arról, hogy megoldják a futballszövetség és a kormány között feszülő konfliktust. Perutól már korábban megvonták a jövő évi dél amerikai 20 év alatti bajnokság rendezési jogát, most azonban minden nemzetközi eseményről kitilthatják az országot.


"Fáj nekem ez a szituáció - magyarázta Sepp Blatter, a FIFA elnöke. - Mindig rossz érzés, mikor a politika miatt a FIFA-nak be kell avatkoznia egyes országok futballjának ügyeibe. Azonban ha hétfőig nem kapjuk meg azt a dokumentumot, melyben Peru kinyilatkoztatja, hogy tíz napon belül megoldják a konfliktust."

A baj abból fakad, hogy Peruban a kormány túl nagy mértékben avatkozik bele a labdarúgó szövetség működésébe, és a két fél nem mindig jut egyetértésre.

Blatter azt is elmondta, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egy hónappal ezelőtt küldöttséggel látogatott Peruba, de nem fogadta őket sem a kormány, sem a futlballszövetség.

Peru felfüggesztése elsősorban azért érintené rosszul az országot, mert így nem indulhatnak a Libertadores Kupában sem.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu