Kopaszkörkép: hajgyűlölő sportolók

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 3. 10:10
Fésű – ez az eszköz sokak számára csak dísztárgy, egyébre ugyanis aligha tudnák használni. Számos sportolónak már-már védjegyévé vált a haj hiánya, most belőlük szedtünk össze egy csokorra valót. Pierluigi Collina, minden idők legjobb játékvezetője egy bőrbetegség következtében intett búcsút sörényének, míg Freddie Ljungberg, az Arsenal egykori játékosa elsősorban a sűrű hajfestésnek köszönheti, hogy már ifjú korában a tar fejűek sorsára jutott.


 

Ha valakit, hát Pierluigi Collinát minden valamirevaló futballrajongó felismerné még a kivilágítatlan, koromsötét utcán is, köszönhetően az egykori sípmester összetéveszthetetlen fizimiskájának. Nincs olyan megbízatás, amelyet a hajzatát fiatal korában egy súlyos bőrbetegség miatt elvesztő Collina ne kapott volna meg pályafutása során: vezetett világbajnoki döntőt és Európa-bajnoki elődöntőt, de ő fújta a sípot a legendás Manchester United-Bayern München Bajnokok Ligája-finálén is. Visszavonulása óta pénzügyi tanácsadóként tengeti hétköznapjait, ám a szurkolók visszasírják szerte Olaszország pályáin, és párás szemmel gondolnak vissza a köztiszteletnek örvendő viareggiói Kojakre.


„Ilyen kinézetű játékosnak nem szabadna a Real Madridban játszania.” Ezt Alfredo di Stéfano nyilatkozta a királyiak korábbi középpályásáról, Thomas Gravesenről, aki bár a labdarúgás kevés elemében nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a favágásban kevesen értek a nyomába. A dán válogatottban Stig Töfting oldalán „villogott”, és alkottak ellenállhatatlan párost a skandinávok középpályájának tengelyében. A futballvilág 2009 januárjában lélegezhetett fel, ekkor döntött ugyanis úgy Gravesen, hogy felhagy az aktív labdarúgással.


Kovács Zoltán emberemlékezet óta kopasz üstökkel rohamozza a kaput, most éppen a BLSZ I-es Nagytétény színeiben riogatja az ellenfél védőit. Az Újpest legendája még a ’90-es évek elején döntött a drasztikus fodrászati beavatkozás mellett, és azóta úgy rákapott a tar buksira, hogy esze ágában sincsen változtatni hajnyírási szokásain. Isten tartsa meg jó szokását!


A kopaszodás Andre Agassit is utolérte, ám szerencséjére ez cseppet sem látszott meg közönségszórakoztató teniszén. A pályafutása elején még loboncos hajú teniszező nehezen élte meg, hogy minden egyes fésülködéskor egész fürtöktől volt kénytelen megszabadulni, így a kilencvenes évek közepén komoly lépésre szánta el magát: átadta sörényét a múltnak úgy, ahogy van. A nyolcszoros Grand Slam-győztest azonban nem hagyta el az ereje, és a mai napig jól csengő márkanévnek számít a teniszsportban, többek között annak köszönhetően, hogy egyedüliként mind a négy nagy tornát megnyerte.


Kevés olyan szín van, amelyben ne pompázott volna Fredrik Ljungberg haja az évek során. Saját bevallása szerint emiatt nem egy furcsálló tekintet szegeződött rá Angliában, arsenalos időszaka alatt, ám a végzet, azaz a krónikus hajritkulás őt is utolérte, így ha nehezen is, de elhatározta magát, és tövig nyírta lombkoszorúját. A Seattle Sounders labdarúgója így hobbijai közül már csak a vásárlásnak él, ami segít elterelni a figyelmét arról, hogy hajápoló szerek között egyhamar nem kell válogatnia.


A Formula-1-es pilóták világában Lewis Hamilton van a legnagyobb „veszélyben”: haja erőteljes ritkulásnak indult, és amennyiben édesapja génjeit örökölte, csupán két-három év kérdése, és nem lesz már szüksége fésűre. Igaz, kit zavar ez – mondhatná Hamilton teljes joggal. A McLaren-Mercedes brit pilótája az F-1 aktuális címvédője, gyönyörű barátnőjének (a Pussycat Dolls énekesnőjének, Nicole Scherzingernek) az egész világ csodájára jár, tehát mind a munkában, mind a magánéletben megtalálta a számítását. Az pedig láthatóan nem szegi kedvét, hogy sikerei mellé egyre kevesebb haj párosul.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu