Könnyed játékkal győzött a Ferencváros

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 28. 19:47
A Ferencváros 3-1 arányban legyőzte az ESMTK csapatát a labdarúgó NB II Keleti-csoportjának 8. fordulójában. A Fradi már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát, hiszen háromszor is betalált ebben a játékrészben. A második felvonásban aztán az erzsébeti gárda is betalált a kapuba, de ez csak a szépítésre volt elég.



 

 

LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 8. FORDULÓ:
FERENCVÁROSI TC – ESMTK 3-1 (3-0)
Albert Stadion, 3500 néző. Vezette: Pintér (Huszár, Szabó P.)
FTC: Williams – Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Zsivóczky (Kulcsár 67.), Abdi (Pölöskei 92.), Moussa, Tóth B. – Dramane (Lamine 84.), Ferenczi. Vezetőedző: Bobby Davison.
ESMTK: Végh – Agócs, Czakó, Marosfalvi (Herczeg 82.), Travuska – Füzi, Denis, Szőke, Nagy D. (Vörös 46.) – Ujhegyi, Szabó G (Tarcsa 57.). Vezetőedző: Menczeles István.
Gólszerző: Dramane (12.), Ferenczi (11-esből 15.), Zsivóczky (40.), illetve Szőke (66.)
Sárga lap: Tóth B. (36.), Csiszár (77.), illetve Czakó (14.), Nagy D. (31.)

 

Nem kezdett megilletődötten az Üllői úton a vendéggárda, igaz, a Ferencváros az első pillanattól kezdve átvette a játék irányítását. Sokat nem is kellett várni az első gólra a zöld-fehér szurkolóknak, a 12. percben ugyanis Dramane egy remek kényszerítő után a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

 

A vendéggárda tulajdonképpen még fel sem ocsúdott a gyors gól okozta sokkból, máris megkapta a másodikat: Ferenczit a 16-oson belül lerántotta Czakó, Pintér Csaba játékvezető pedig kis habozás után a 11-es pontra mutatott. A büntetőt a sértett értékesítette, laposan a jobb sarokba gurított (2-0).

 

Kétgólos előnye birtokában az FTC jól érzékelhetően visszavett a tempóból, így az ESMTK időnként kiszabadult a saját 16-osa elől, sőt helyzetig is eljutott. Igaz, a legnagyobb gólszerzési lehetősége egy hazai játékos nevéhez kötődik, a Wolfe hasáról megpattanó labdát ugyanis a jobb kapufa mentette.

 

A folytatásban ismét ritmust váltott a Fradi, s a 40. percben háromra növelte előnyét: Ferenczi került helyzetbe a vendégek kapujától 15 méterre, de a lövés pillanatában megcsúszott, ám estében Zsivóczky elé tálalt, aki kapásból a jobb sarokba bombázott (3-0).

 

A szünet után ott folytatódott a meccs, ahol az első félidő végén befejeződött, vagyis egymás után dolgozta ki a helyzeteket a Ferencváros, de ekkor kevésbé pontosra sikerültek az utolsó passzok, vagy épp a lövések.

 

Mindez meg is bosszulta magát, mert egy remekül elvégzett szabadrúgásból Szőke révén szépített az ESMTK (3-1).

 

A bekapott gól jól láthatóan megzavarta a zöld-fehér csapat játékát, s ha Tarcsa két nagy bombája csak egy kicsit pontosabb, akkor védhetetlenül vágódik a labda a hálóba.

 

Az utolsó tíz percre aztán rendezte a sorait az FTC, és ismét átvette az irányítást, de újból már nem tudott a kapuba találni, de összességében megérdemelten tartotta otthon a három pont sorsát.

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu