Konganak a vészharangok Münchenben

Szerző: SHLétrehozva: 2012. február 23. 12:20
Jupp Heynckes szerint konganak a vészharangok Münchenben, a Bayern München vezetőedzője azonban bizakodó: szerinte a bázeli 1-0-s vereség ellenére is képes továbbjutni csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Svájcban egyszerűen Basel Unitedről beszélnek.


 

A Bayern München is pórul járt Baselban a Bajnokok Ligájában. A hazaiak egy kései találattal 1-0-ra legyőzték a német rekordbajnokot, ahol érthetően kissé elkeseredtek.

"Döntetlenszagú volt a meccs, amelynek elején mi lőhettünk volna gólt - kezdte Heynckes mester. - Nem vagyunk túl jó helyzetben, de pályafutásom során voltam én már ilyen szituációban. Sokat hibáztunk a találkozón, nem voltunk kellően agresszívak. Konganak a vészharangok, a Freiburg ellen sem úgy és azt játszottuk, amit tudunk. Ugyanakkor bízom benne, hogy képesek leszünk továbbjutni. Nyugodtabban és fegyelmezettebben kell futballoznunk, de összességében nem hibáztatom csapatom.

Manuel Neuer kapus is szomorúan nyilatkozott: "Mérgesek vagyunk, mert nagyot hibáztunk a gól előtt. Nem volt senki az emberen, de igazából nem itt ment el. A Basel sikere nem érdemtelen, hiszen több helyzetet is ki tudtak dolgozni (lőttek két kapufát is - a szerk.). Fura helyzetben vagyunk, klasszis játékosaink vannak, mégsem megy igazán."

Heiko Vogel csapatát a Manchester United példájára akár Basel Unitednek is nevezhetnénk. Hogy miért?

"Tökéletes harmóniában van a csapat, egységesebb, mint bármikor emelte ki a győztes hadvezér. - Voltak hibáink, elsősorban az első félidővel voltam elégedetlen. A szünetben mondtam a fiúknak, becsüljék meg jobban a labdát, a végén a szerencsével sem álltunk hadilábon. Ez azonban egy részsiker, de mivel képesnek tartom magunkat arra, hogy gólt lőjünk Münchenben, szerintem elég jó pozícióban várhatjuk a folytatást. Gratulálok a csapatomnak!"

És a másik kapus, a több nagy bravúrt is bemutatott Yann Sommer is megszólalt: "Mindenki remekelt, nekem fontos volt az első pár lövés hárítása. Magabiztosabbá tettek. Csapatként küzdöttünk, úgy érzem, megszolgáltuk a szerencsénket."

Xherdan Shaqiri a nyártól bajor mezt ölt magára, nem csoda, ha a 20 éves szélsőnek különös estéje volt.

"Érdekes mérkőzés volt, számomra kifejezetten nehéz - mondta őszintén a középpályás. - Küzdőszellemünk miatt úgy gondolom, megérdemelten győztünk. A védelem az elején nehezen állt össze, de az idő múlásával hátul is egyre masszívabbak lettünk."

A meccset Valentin Stocker 86. percben szerzett gólja döntötte el. Visszavágó három hét múlva, Münchenben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az MU után a Bayernt is legyőzte a Basel
VIDEÓ! Csak annak meglepetés a végeredmény, aki nem látta, a Basel a Manchester Unitedet követően a Bayern Münchennel is végzett a St. Jákob Parkban. A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első összecsapásán a svájciak...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu