Koeman baja: túl nagyok az elvárások

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 13. 17:20
Erwin Koeman elismerte, egyelőre az európai középmezőnybe tartozik csupán a magyar válogatott. A szövetségi kapitány a goal.com internetes magazinnak adott nyilatkozatában azt is elárulta, kicsit frusztrálja a hazánkra jellemző túlzott elvárás a csapattal szemben. A hollandus szerint most már egy cél kell, hogy a szemük előtt lebegjen: a 2012-es Európa-bajnokságra való kvalifikáció. Ám előtte még teljesítenünk kell egy becsületbeli ügyet: a végsőkig küzdeni és helytállni Dánia ellen szerda este.


 

VILÁGBAJNOKI-SELEJTEZŐ, 1. CSOPORT:
DÁNIA-MAGYARORSZÁG szerda, 20:45
Koppenhága, Parken-stadion, vezeti: Florian Meyer (német).

A németalföldi szakember regnálása első hónapjaival ellentétben már maga is úgy látja, nem volt nagy sanszunk a továbblépésre.

„Őszintén megvallva, a portugál csapat jobb nálunk. Az első félidőben még volt egy-két lehetőségünk a gólszerzésre. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és bár 2-0 után már tulajdonképpen vége volt a meccsnek, a 75. percig partiban voltunk. Jobban játszottunk az egész sorozatban, mint amit sokan vártak tőlünk. Annak ellenére is, hogy kifejezetten nehéz csoportba kerültünk a svédekkel, a portugálokkal és a dánokkal.  A legnagyobb csalódást egyértelműen a svédek elleni fiaskó jelentette, ahol Ibrahimovic 94. percben szerzett góljával tulajdonképpen kivégzett minket az ellenfél" - foglalta össze röviden a selejtezők lényegét a kapitány. 

Koeman gyorsan el is helyezte a magyar csapatot Európa futballtérképén. „Mi jelenleg a kontinens középmezőnyéhez tartozunk. Bár van, amiben előreléptünk, ám most csakis a következő feladatokkal szabad foglalkoznunk. Nagyon nehéz fejlődni, hiszen játékosaink jó része nem kap elég lehetőséget a klubjában, sokan pedig a másodosztályban szerepelnek. Ehhez képest a portugál labdarúgók például minden héten a legmagasabb szinten űzik ezt a játékot, ez óriási különbség."

Nem lehetett természetesen megkerülni az U20-as válogatottunk világbajnoki menetelését sem. „Nagyon fontos, hogy foglalkozzunk az utánpótlással. Ott van például a debreceni Varga József, aki az utolsó tíz percben állt be a portugálok ellen. Nagyon fiatal még, csak 21 éves, de meg kell neki és a hozzá hasonló korúaknak adni a lehetőséget a bizonyításra."

A tréner elmondta, borzasztóan nehéz Magyarországon dolgozni, hiszen mindig többet és többet várnak el az emberek a csapattól, ami kicsit frusztráló. „Én realista vagyok és úgy gondolom, hogy jól dolgoztunk, de tovább kell fejlődnünk. Nekem további két évig él a szerződésem, és már a következő feladattal kell foglalkoznunk. Mégpedig ki kell jutnunk a 2012-es Európa-bajnokságra! Még nem tudjuk, hogy mire számíthatunk, ám februárban ez is kiderül."

Gera Zoltánék egyébként kedd délelőtt egy közös dvd-zéssel „gyakoroltak", amely után körbejárták a gyönyörű dán fővárost. Most már nincs sok hátra, bő huszonnégy óra múlva a Parken-stadionban lesz jelenése nemzeti csapatunknak a már biztos világbajnoki résztvevő Dánia ellen.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu