Kitartanak Vágó Attila mellett Miskolcon

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 22. 12:27
Keményen kritizálják a drukkerek a DVTK vezetőedzőjét, Vágó Attilát, pedig a bajnokság még el sem kezdődött. A felkészülési mérkőzések valóban nem sikerültek gólzáporosra, de ennek ellenére jó szereplésben bíznak a diósgyőri vezetők. Az első kilenc hely valamelyikén kell végeznie a csapatnak, különben nem fizetnek prémiumot.


Edzőmérkőzést játszanak Diósgyőrben. A 12. percben néhány suta mozdulat után kimarad egy hazai helyzet. A lelátón máris kórusban szidják a DVTK vezetőedzőjét, Vágó Attilát. A mögöttünk lévő bajnokságban előfordult néhányszor, hogy a kemény szurkolói kritikát nem bírta a diósgyőriek mestere és markáns testbeszéddel próbálta kiegészíteni szóbeli magyarázatát.

 

Ezúttal nem fordul a nézők felé Vágó, hanem csendben ül a kispadon. Az edzőmérkőzést a DVTK ügyvezetőjével nézzük. Dlusztus Imre azt mondja, hogy a miskolci közönség igényes és gyakran kritikus. A piros-fehér klub első embere bízik Vágó Attilában és három dolgot kért a drukkerektől. „Türelmet, türelmet és türelmet” - mint fogalmazott a csapatépítéshez ez kell.

 

„Olvasom a fórumokat, hallom a hozzászólásokat, el-el kapnak a szurkolók és mondják a magukét. Vágó Attiláról mindig elhangzik, hogy nem sikeres edző. De igenis az! Tanúja voltam annak, amikor a Szeged-Dorozsma csapatával menetelt. Kis híján négyből négyszer nyert bajnokságot egy falusi csapattal, nagyon kemény munkát végezve. A Tisza Volán SC-nél megyei I osztályban az első évben harmadikok lettünk, majd a következő esztendőben tizenhat-tizenhét éves gyerekekkel megnyertük a bajnokságot.”

 

Dlusztus Imre tovább sorolja Vágó Attila érdemeit, például azt, hogy milyen kiválóan ért a játékosok kiválasztásához. Annak idején ő fedezte fel Oláh Lórántot is, akit szerettek volna Diósgyőrbe hozni. A DVTK csatárát Hommát is beépítette az NB I-es csapatba, ráadásul a külföldi játékosok szerint Vágó igen jó anyagú és változatos edzéseket tart.

 

Az ügyvezető saját tapasztalataira alapozva is megindokolja, hogy miért tartja jó edzőnek Vágó Attilát, hiszen Szegeden közelről látta a munkáját.

 

„Ki merem jelenteni, hogy fiatalokkal és idősebbekkel, profikkal és amatőrökkel egyaránt minőségi munkát tud végezni. Az már az ő egyéni pechje, hogy rendszeresen olyan csapatokhoz került, ahol probléma volt. Vannak olyan emberek, akiknek egy ideig nem jön össze, de azután összejön, és én biztos vagyok benne, hogy Vágó Attilának az idén össze fog jönni!”

 

A célkitűzés Diósgyőrben a 6-9. hely valamelyikének megszerzése. Amennyiben ezt nem sikerül teljesíteni, úgy nem jár meccspénz a játékosoknak és a szakvezetésnek.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu