Kisiklott a wolfsburgi vonat Cottbusban!

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 26. 18:56
Nem tudta kihasználni a címvédő Bayern München és az UEFA-kupa elődöntős Hamburg szombati botlását a listavezető Wolfsburg! A Farkasok a kiesőjelölt Cottbus otthonában csúsztak el, 2-0-ás vereséget szenvedtek. Felix Magath tanítványai így is két ponttal vezetik a tabellát a Hertha BSC előtt.


Szombaton délután még jót röhögött a markába a Wolfsburg, hiszen két legfőbb bajnokaspiránsa közül a Bayern az Allianz Arenában húzta a rövidebbet a Schalke ellen, a Hamburg pedig Dortmundban hagyta ott a fogát.

Kötelező házi feladat, cottbusi vendégjáték várt a zöldmezesekre, a Stadion Freundschaftban ráadásul a lehető legjobb összeállításban léphettek pályára, Misimovic, Dzeko és Grafite is harci díszben rohamozott.

Kényelmesen kezdtek a vendégek, az Energie pedig egyre inkább felbátorodott, a félidő végén Kukielka és Rangelov is centikre volt a góltól.

Dejagah és Zaccardo beállása lendületet adott a Magath-csapatnak, Dzeko azonban ziccert rontott, nem tudott kifogni Tremmel kapuson az 53. percben. A cottbusiak hamarosan újra magukhoz ragadták a kezdeményezést, és egy mintaszerű Iliev, Skela, Rangelov akció végén be is vették Benaglio kapuját.

Prasnikar mester 19-re lapot húzott, a középpályás Angelov helyére beküldte a támadó Sörensent! Bejött! A dán légiós remekül látta meg Skelát, aki Barzagli mellett könnyen kapurafordult és kilőtte a jobb alsó sarkot. Eldőlt! A Wolfsburg tíz meccs után vesztett, a Cottbus éppen a listavezető ellen szerezte meg szezonbeli hetedik győzelmét.

A Borussia Parkban, közel 50 ezer néző előtt kiesési rangadót rendeztek, ahol a Mönchengladbach és a Bielefeld is két pontot vesztett.


NÉMET ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (BUNDESLIGA), 29. FORDULÓ

Energie Cottbus–VfL Wolfsburg 2-0 (Rangelov 72., Skela 86.)

Borussia Mönchengladbach–Arminia Bielefeld 1-1 (Matmour 12., ill. Tesche 32.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu