Kiscsapatok nagy napja Franciaországban

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 30. 21:39
Hihetetlen, de igaz, a francia labdarúgó-bajnokságot négy forduló után a Le Mans, Nice, Grenoble hármas vezeti. Mindez azonban kissé csalóka, hiszen a Marseille szombat este 21 órától játszik, míg a másik két nagy, a címvédő Lyon és a Bordeaux vasárnap lép pályára.


FRANCIA LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 4. FORDULÓ:
NANTES – LE MANS 1-4 (1-2)
Nantes, 20 585 néző, vezette: Fautrel
NANTES: Heurtebis – Tall, Douglao, Mareval, Gravgaard – Da Rocha, De Freitas, Babovics, N’Daw – Klasnic, Keserű.
LE MANS: Pele – Geder, Ben Frej, Cerdan, Camara – Stromstad, Thomas, Maiga, Coutadeur – Le Tallec, Helstad.
Gólszerző: N’Daw (21.), ill. Helstad (23.), Maiga (45+1.), Coutadeur (84.), Gervinho (90+3.)
Sárga lap: De Freitas (52.), Klasnic (58.), N’Daw (80.), ill. Keita (79.), Geder (80.)



Azt azért senki sem gondolta volna, hogy négy kör után a Le Mans, a Nice és az újonc Grenoble is ott nyüzsög majd az élen. Nos, így van, a kiscsapatok remek napot zártak a francia bajnokságban.

Kezdjük a Le Mans-nal, amely a nyáron a legjobbak közé került, az eleddig csak vergődő, ezért edzőt is váltó Nantes otthonába látogatott. A hazaiak bíztató kezdés után „haltak meg”, N’Daw révén a 21. percben még vezettek, ám végül 4-1-es vereséget szenvedtek.

A Kanárik a hét közepén elköszöntek az edzőtől, Michel Der Zakariantól, mivel az együttes a húszcsapatos tabella hátsó felében kullogott. A korábbi PSG és Lyon edző Alain Perrint kérték fel a posztra, ám ő nem vállalta el a munkát. Így igazi vezér nélkül, immáron utolsó a Nantes.

A Le Mans ezzel a fantasztikus idegenbeli sikerrel és kilenc pontjával az élre repült, mögötteviszont ott sorakozik a többi meglepetéscsapat.


Ki hinné, hogy a sorban a szintén három győzelmet bekasszírozó Nice következik. A déliek ezúttal otthon verték meg 2-0-ra az elsősorban a saját pályáján félelmetes Valenciennes-t. Nizza népe az 52. percben örülhetett először, ekkor Bamogo szerzett vezetést a vendéglátónak, Remy négy perccel a lefújás előtt pedig be is biztosította a győzelmüket.


Ami az egyik oldalon nem sikerült, az a másikon eddig szenzációsan sült el. Jelen esetben az újoncokról van szó: míg a már említett Nantes szenved, a Grenoble repked. A kék-fehér kiscsapat rendkívül szimpatikusan, és ami még ennél is fontosabb, eredményesen rajtolt a pontvadászatban, eddigi négy meccsükből hármat behúztak Mehmed Bazdarevic legényei.

Ezzel harmadikok, a szombati játéknapon a PSG-t verő Monacót győzték le Moreira 18. percben szerzett góljával 1-0-ra. Lassan a játékosok is kezdik elhinni, mindez nem véletlen. Mindenesetre mindhárom együttes üde színfoltjává vált már most a francia bajnokságnak – ami nem baj.

A Paris Saint-Germain lassan kezd beindulni, a nyáron felfrissített fővárosiak a gyenge indulás után már idegenben is tudnak nyerni. Ezt most a Caen bánta, amelyet Hoarau korai találatával gyűrtek le 1-0-ra.

Végre valahára az Auxerre is megszerezte idei első sikerét vendégként, s mivel a Nancy 2-1-re legyőzte hazai gyepen a harmadik újonc Le Havre-t, mindez azt jelentette, hogy a szombati hat meccs alatt eddig egyetlen döntetlen sem született.

A Marseille-Sochaux találkozó ezekben a pillanatokban zajlik ( a félidőben: 1-0), és amennyiben a vendéglátók nyernek, az élre ugranak.

A Lille-Bordeaux, illetve a Toulouse-Rennes mérkőzéseket vasárnap 17 órától rendezik, míg a bajnoki címvédő Lyon a forduló rangadóján a Saint-Etienne-nél vendégeskedik 21 órától.

 

FORDULÓ TOVÁBBI EREDMÉNYEI:
Nice - Valenciennes 2-0 (0-0)
Gólszerző: Bamogo (52.), Remy (86.)
Kiállítva: Tiene (31. - Valenciennes)
Grenoble - Monaco 1-0 (1-0)
Gólszerző: Moreira (18.)
Caen - PSG 0-1 (0-1)
Gólszerző: Hoarau (5.)
Lorient - Auxerre 0-2 (0-1)
Gólszerző: Jelen (34.), Pedretti (73.)
Nancy - Le Havre 2-1 (0-1)
Gólszerző: Brison (71.), Luiz (81.), ill. Fauré (22.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu