Kínos döntetlennel csoportelső az MU

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 10. 22:35
A címvédő Manchester United nem brillírozott a BL-csoportkör zárófordulójában, de az Aalborg elleni 2-2-es hazai döntetlen is elég volt számukra az E jelű kvartett megnyeréséhez. Ezt a Celticnek (is) köszönhetik, hiszen Gordon Strachan együttese két góllal bizonyult jobbnak a nagy rivális, végül második helyen továbbjutó Villarrealnál.


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT, 6. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED - AALBORG 2-2 (1-2)
Manchester, Old Trafford, 74 382 néző, vezette: Laurent Duhamel (Stephane Duhamel, Nicolas Pottier - mindhárman franciák)
MANCHESTER UNITED: Kuszczak - G. Neville (Rafael 77.), Ferdinand, Evans, O'Shea - Nani, Gibson (Pak Dzsi-szung 46.), Anderson, Giggs (Scholes 46.) - Rooney, Tevez. Vezetőedző: Alex Ferguson.
AALBORG: Zaza - Bogelund, Jakobsen, Martin Pedersen (Sörensen 76.) - Curth (Caca 75.), Enevoldsen, Augustinussen, Risgard, Due (Patrick Kristensen 66.) - Saganowski. Vezetőedző: Allan Kuhn.
Gólszerző: Tevez (3.), Rooney (52.), illetve Jakobsen (32.), Curth (45.)
Sárga lap: Curth (54.)

 

A mérkőzés előtt Cristiano Ronaldo ünnepélyes keretek között vette át Bobby Charltontól az Aranylabdát, aki 1966-ban nyerte meg a legendás díjat. Az oldalvonalnál még két manchesteri aranylabdás: Denis Law (1964) és George Best (1968) gratulált a portugál sztárnak. Ferguson mester csupán Rio Ferdinandot és Wayne Rooney-t vetette be a hétvégi Sunderland elleni kezdőcsapatból.

 

Minden úgy kezdődött az Álmok Színházában, ahogy az a manchesteri nagykönyvben meg volt írva. A United már a harmadik percben összeroppantotta az aalborgi védelmet, a harcos Giggs emelését Tevez váltotta magabiztosan gólra tíz méterről. Nem volt kegyelem Zazának, az Aab kapusának. Az argentin csillag kihagyott még két ziccert, a dán csapat játékában viszont ekkor még nem volt benne a gól, Saganowski túlságosan magányos volt elöl. A 31. percben aztán nem hittek a szemüknek az angol drukkerek, Augustinussen jobboldali szabadrúgását Jakobsen csúsztatta a feje búbjával, Kuszczak hathatós közreműködésével a bal alsó sarokba.

 

A csoportelsőségre hajtó vörös ördögök nem estek kétségbe (közben a nagy rivális Villarreal vesztésre állt a Celtic Parkban), sőt olyannyira elkényelmesedtek, hogy egy Due-Jakobsen összjáték után újra a hálóba nyúlhatott Kuszczak. A pihenő után szelet kapott az MU vitorlája, s hat perc kellett ahhoz, hogy Rooney Anderson zseniális passzából egyenlítsen. Tizenöt méterről nem ismert irgalmat az angol válogatott támadó. Az utolsó félórában Tevez és Nani is sziporkázott, de nem tudták győzelemre vezetni csapatukat. Az MU a kínos döntetlennel is csoportelső, hiszen az ötven percig tíz emberrel játszó Villarreal lebőgött Glasgowban. A hat ponttal záró Aalborg az UEFA Kupában folytathatja, a legjobb 32 között.

 

 

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT, 6. FORDULÓ
CELTIC - VILLARREAL 2-0 (2-0)
Glasgow, Celtic Park, 58 014 néző, vezette: Claudio Circhetta (Manuel Navarro, Beat Hidber - mindhárman svájciak)
CELTIC: Boruc - Hinkel, Caldwell, McManus, Wilson (O'Dea 83.) - Nakamura, S. Brown, Hartley, McGeady (McGowan 76.) - Szamarasz (McDonald 83.), Maloney. Vezetőedző: Gordon Strachan.
VILLARREAL: Vieira - Angel, Fabricio Fuentes, Gonzalo Rodriguez, Bruno - Cani, Senna (Nihat 46.), Edmilson, Mati Fernandez - Ibagaza (Cazorla 61.), Guillermo Franco. Vezetőedző: Manuel Pellegrini.
Gólszerző: Maloney (14.), McGeady (45+2.)
Sárga lap: Caldwell (63.), McGowan (77.), illetve Edmilson (39.), Senna (41.), Angel (50.), Ibagaza (58.)
Piros lap: Guillermo Franco (35. - Villarreal)

 

 

Nem sikerült túl jól a Villarreal skóciai kirándulása, hisz a spanyol csapat sima kétgólos vereséget szenvedett a Celtic ellen.

 

A Villarreal számára a csoportelsőség volt a cél, a Celtic nem tehette ilyen magasra a lécet, nekik az első győzelem megszerzése volt a tét. A sárga tengeralattjáró kapusa, Sebastian Viera már a 14. percben gondoskodott arról, hogy utóbbi verzió lépjen életbe, óriási hibája után Shaun Maloneynak nem volt nehéz a hálóba gurítania a labdát a 14. percben.

 

Tovább tetézte Manuel Pellegrini csapatának gondjait, hogy a 39. percben egy csúnya könyöklés után Guillermo Franco azonnal piros lapot kapott, így már az első félidőben ember-, sőt a félidő végén kétgólos hátrányba is került a vendégcsapat McGeady precíz lökete után.


A csereként beálló Nihat Kahveci vezérletével hiába kapcsolt rá a második félidőben a vendég együttes, maradt a 2-0 a Celticnek.

 


 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu