Kihagyott büntetők után hazai győzelem

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 15:13
Meglepően jóiramú és élvezetes találkozót játszottak egymással a Baktalórántháza és a Vác-Újbuda labdarúgócsapatai az NB II keleti csoportjának 13. fordulójában. A hazai csapat számára nagyon fontos volt a győzelem megszerzése, mert csak így kerülhetett el a kiesőzóna környezetéből.


NB II. KELETI CSOPORT, 13. FORDULÓ
Baktalórántháza VSE – Vác-Újbuda 2-1 (1-1)
Baktalórántháza, 200 néző Vezette: Veizer Roland (Márkus T., Tőkés R.)
Baktalórántháza: Sándor – Mező, Bodnár, Szenes (Vágó 77.), Illés Gy. – Kozma A. Rakóczi (Illés L. 60.), Kozma J., Tolnai – Szabó R., Tóth Sz. (Marics a szünetben)
Vezetőedző: Kovács János 
Vác-Újbuda: Sztankó – Laki, Gáspár, Tányéros – Hirt (Vidra 80.), Kovács P. – Horváth T., Vén, Hegedűs Cs. – Margitics (Kocsis D. a szünetben), Kövesdi
Vezetőedző: Tóth János 
Gól: Rakóczi (40.), Illés L. (84.) illetve Vén (21.)
Sárga lap: Sándor (24.), Illés Gy. (54.), Vágó (89.) illetve Hirt (25.), Vén (73.)

 

Jól indulhatott volna a mérkőzés a hazai csapat számára, mivel Tányéros rosszul sikerült belépőjét követően már a 11. percben büntetőhöz jutott a Baktalórántháza. A labda mögé Kozma József állt, de a kapu jobb oldala felé tartó lövését Sztankó óriási bravúrral hárította, majd az ismétlést mentette a váci hálóőr. A kihagyott lehetőség után is támadásban maradtak a hazaiak, és Tolnai fejesét követően már csupán a szerencse mentette meg a vendégcsapatot a góltól.

Tányéros révén már a vendégek is letették névjegyüket, mivel a váci védő fejese a kapufáról pattant az alapvonalon túlra. Alighogy felszabadult a hazai kapu, megszerezte a vezetést a Vác-Újbuda: Sándor rúgta ki rosszul a labdát, amire Vén csapott le, és a vendégek középpályása 14 méterről a kapu bal alsó sarkába csavarta a labdát.

A vezetést követően alig két perccel növelhette volna előnyét a vendégcsapat: Sándor futott ki rossz ütemben kapujából, így már csak szabálytalanul tudta elválasztani a labdától a kiugró Margiticset, így a másik oldalon is büntetőt ítélt Veizer játékvezető. A megítélt tizenegyes mögé Kovács Péter állt, de Kozmához hasonlóan ő is rosszul célzott, így Sándor kapus – hibáját valamelyest javítva – kiütötte a bal alsó sarok irányába tartó labdát.

A kimaradt lehetőség után ismét a hazaiak vették át a játék irányítását. Ekkor beszorult a váci csapat és csupán Veizer Roland játékvezetőn múlt, hogy nem rúghatott újabb büntetőt a hazai csapat. Szabó Róbertet rántották le ígéretes helyzetben a vendég tizenhatoson belül, de a bíró sípja ezúttal néma maradt. Aztán amikor már mindenki azt gondolta, hogy az első félidőben már nem születik újabb gól, akkor Rakóczi 16 méterről leadott – elég gyengécske lövését – Sztankó kapus bevédte, így egyenlítettek a hazaiak.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Támadott a hazai csapat, a vendégek pedig majdnem újabb gólt szereztek. Kocsis indításával Kövesdi törhetett egyedül kapura, de a kezdeti bizonytalanságából felébredt Sándor kapus ismét bravúrral védte a váci támadó közeli lövését. A másik oldalon Mező fejesénél már verve volt a váci védelem, de a labda a jobboldali kapufáról kifelé vágódott.

Egyre-másra vezették támadásaikat a csapatok. Mindkét kapu előtt több gólszerzési lehetőség adódott, de a csatárok rendre pontatlanul céloztak, vagy a kapufa mentett a védők és a kapusok helyett. Rendkívül élvezetes találkozót láthattak a nézők, végig lüktető játék folyt a pályán. A mérkőzés vége felé közeledve egyre többet foglalkoztak egymással a játékosok. Sajnos a játékvezető ítéleteivel is csak „előidézte” mindezt, de szerencsére komolyabb sérülés nem történt a mérkőzés során.

Az utolsó percekben aztán az egyre erősödő baktai nyomás végül góllá érett. Az előkészítésben három hazai cserejátékos működött közre. Vágó bedobását követően Marics adott a kapu elé, ahol a csereként beállt Illés László érkezett és 5 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt, megszerezve ezzel a hazai csapat számára oly fontos három pontot.

EDZŐSZEMMEL
Kovács János: Küzdelmes mérkőzésen a három csere meghozta gyümölcsét. Nagyon örülök a győzelemnek.
Tóth János: Sok csapat örülne, ha csupán minden hatodik összecsapásán vesztene egyet. Akár fordított eredmény is születhetett volna.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu