Kifogott Ronaldóékon a Levante!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 25. 22:29
Nem bírt a Levantéval az 5. forduló előtt még listavezető Real Madrid! A Blancók sokkal többször kerültek ugyan helyzetbe újonc ellenfelüknél, de a befejezést mindannyiszor elrontották, így végül meg kellett elégedniük az egy ponttal a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Luis García legénysége ellenben hatalmas tettet hajtott végre, a kisebbik valenciai csapat szezonbeli első döntetlenjével ráadásul elmozdult a kiesőzónából!


 

LA LIGA, 5. FORDULÓ:
LEVANTE – REAL MADRID 0-0

Valencia, Ciutat de Valencia. Vezette: Delgado Ferreiro
LEVANTE (4-2-3-1): Reina - Cerra, Ballesteros, Nano, Del Horno - Sergio, Xavi Torres - González (Suárez 49.), Munoz, Juanlu (Nadal 85.) - Stuani (Jordá 67.) Vezetőedző: Luis García Plaza

Kispad: Munúa (kapus), Larrea, Robusté, Pallardó, Jordá, Suárez, Nadal
REAL MADRID (4-2-3-1): Casillas - Arbeloa, Ramos, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Cristiano Ronaldo, Özil (Benzema 62.), Di María (Pedro León 62.) - Higuaín Vezetőedző: José Mourinho

Kispad: Adán (kapus), Dudek (kapus), Mateos, Granero, Juan Carlos, Lass, Mahamadou Diarra, León, Benzema
Sárga lap: Di María (13.), Ramos (28.), Cerra (73.), Del Horno (74.), Ballesteros (89.), Munoz (90.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Összefoglaló:
Megvan szezonbeli második döntetlenje is a Realnak. Persze, ezzel az eredménnyel nem lehetnek túl elégedettek a madridiak, hiszen a találkozó előtt mindenki azt várta, simán elintézik majd a Levantét, ám Ronaldóék erőtlenül futballoztak, s nem tudtak felülkerekedni a mérkőzésnek a rengeteg sérültje miatt csupán 18 egészséges játékossal nekivágó ellenfelükön.

Az első játékrész - hasonlóan a királyiak előző mérkőzéseihez - nem szolgált túl sok izgalommal, Mourinho fiai ezúttal sem nyújtottak maradandót a találkozó ezen szakaszában. Igaz, ebben alaposan közrejátszott a hazaiak fegyelmezett védekezése is, ami viszont az összecsapás egészére jellemző volt. Higuaín egyszer ugyan a hálóba jutatta a labdát, ám a játékvezető az asszisztens intésére - helyesen - érvénytelenítette a találatot.

A Levante a második félidő elejétől eltekintve képtelen volt eljutni a madridi kapuig, a Realnál pedig a befejezésbe csúszott hiba állandóan. A találkozó végéig kellett várnunk a legnagyobb helyzetre: Higuaín elöl Manolo Reina pöckölte el a labdát az ötösnél, hatalmas bravúrt bemutatva.

Öt forduló után a fővárosiak a második helyen állnak, a Levante pedig ezzel a "sikerével" elmozdult a kiesőzónából. José Mourinho ugyan rámutatott arra, hogy a két hét alatt öt tétmérkőzést is játszó csapata elfáradt, ennek ellenére nem bolygatta meg a kezdőcsapatot, pedig így utólag lehet, hogy jobban tette volna. Főleg annak ismeretében, hogy a csereként beállt Pedro León többször is veszélyeztetett, igaz gólt ő sem tudott szerezni...
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA 21:55-KOR
1 Valencia 5 4 1 0 9-3 6 13
2 Real Madrid CF 5 3 2 0 6-1 5 11
3 Villarreal CF 4 3 0 1 7-2 5 9
4 FC Barcelona 4 3 0 1 6-3 3 9
5 Sevilla FC 4 2 2 0 7-3 4 8
6 Atletico Madrid 4 2 1 1 8-4 4 7
7 Athletic Bilbao 4 2 1 1 7-4 3 7
8 Malaga CF 4 2 0 2 9-8 1 6
9 RCD Espanyol 4 2 0 2 4-8 -4 6
10 Hercules CF 4 1 1 2 3-3 0 4
11 Getafe CF 4 1 1 2 7-8 -1 4
12 Osasuna 4 1 1 2 3-4 -1 4
13 Real Sociedad 4 1 1 2 5-7 -2 4
14 Racing Santander 4 1 1 2 3-5 -2 4
15 Real Mallorca 4 1 1 2 2-5 -3 4
16 Sporting Gijon 5 1 1 3 4-9 -5 4
17 Levante 5 1 1 3 4-10 -6 4
18 Deportivo La Coruna 4 0 3 1 2-3 -1 3
19 UD Almeria 4 0 2 2 2-4 -2 2
20 Real Zaragoza 4 0 2 2 3-7 -4 2
ONLINE KÖZVETÍTÉS:
90+4.: Itt a vége! A végén majdnem behúzta a három pontot a Real, de összességében ez nem az ő estéjük volt. Sokkal többször kerültek ugyan helyzetbe, de a befejezésbe mindannyiszor hiba csúszott. Megvan a második gólnélküli döntetlenjük a szezonban. A Levante viszont örülhet az egy pontnak, hatalmas tettet hajtottak végre!
94.: Higuaín megint!!!!!! Óriási helyzetbe került az argentin, Reina kapus csak az utolsó pillanatban tudta elpiszkálni előle a labdát, majd Cerra mentett szögletre.
93.: Higuaín látványosan lőtt kapura, de eredménytelenül...
90.: Négy percet hosszabbít Delgado Ferreiro.
90.: Munoz is besárgult.
89.: Sárga lap Ballesterosnak.
85.: Itt a harmadik hazai csere: Juanlu helyett Xisco Nadal a pályán.
84.: Benzema!!!! 20 méterről rápörgette a labdát, Reina pedig csúnyán mellényúlt, majdnem beejtette a labdát a kapuba. De csak majdnem... Még mindig 0-0!
78.: Pedro León adta be jobbról, Benzema elől azonban Cerra mentett hatalmasat fejjel. A játékvezető viszont nem szögletet, hanem kirúgást ítélt.
74.: Újabb sárga lap! Ezúttal Asier Del Horno kapott lapot, Pedro Leónt rúgta fel.
73.: Cerra kapott sárgát.
71.: Pedro León lőtt kapura 16-ról. Nem jelentett komoly veszélyt.
67.: Csere a Levanténál: Stuani helyett Jordá a pályán.
65.: Marcelo tette balról középre, Pedro León lövése azonban elpattogott a kapu előtt.
62.: Kettős madridi csere: Di María le, Pedro León be. Özil helyett pedig Karim Benzema a pályán.
56.: A Levante felpörgött a második játékrészre, többet van náluk a labda, s néhányszor már el is jutottak a madridi kapuig.
54.: Xabi Alonso lőtt távolról, Reinának azonban nem okozott sok gondot.
51.: Juanlut kell ápolni. Előbb Xabi Alonsóval rúgtak össze, majd Carvalho esett rá, s találta el a fejét a stoplissal.
49.: Gonzálezt le kell cserélni, megint megrúgták. Ez az első hazai csere, Ruben Suárez jön a helyére.
45.: Elkezdődött a második játékrész! Bízzunk benne, hogy izgalmasabb lesz, mint az első! Egyik oldalon sem volt egyébként csere.
2. félidő
45+1.: Vége az első játékrésznek! A Real az előző mérkőzéseihez hasonlóan most sem nyújtott maradandót az első félidőben. Sokkal több lehetőségük volt ugyan, de egyelőre nem tudták bevenni a hazai kaput. 0:0!
44.: Ramos jött fel a támadással, meg is kapta a labdát a tizenhatoson belül, de fölé bombázott.
43.: Cerra rosszul adott haza, Ronaldo pedig majdnem gólt szerzett.
42.: Higuaín hiába lőtt a kapuba, az asszisztens lest jelzett.
38.: Mekkorát védett Reina! Ronaldo szépen fejelt kapura 11 méterről, de a 27 esztendős portás odaért és szögletre tolta a labdát. Gyönyörű jelenet volt!
32.: Helyzetjelentés a kispadról: Mourinho jegyzetel, Luis García pedig sétálgat. Egyikük sem tűnik túl elégedettnek, igaz az eredmény egyelőre a hazaiaknak kedvez.
28.: Sárga Sergio Ramosnak, brutálisan lerúgta Gonzálezt, a jobb bokáját találta el. A sárga a minimum!
24.: Özil három védő gyűrűjében fordult kapura a tizenhatosnál, az utolsó pillanatban tudták csak kipiszkálni előle a bogyót.
22.: A  hazaiak trénere elég feszült hangulatban van, nem igazán ért egyet a játékvezető ítéleteivel. Delgado Ferreirónak figyelmeztetnie is kellett őt.
20.: Ronaldo emelte be Di Maríának a tizenhatoson belülre a labdát, az argentin azonban nem tudta kihasználni a lehetőséget, Reina könnyedén megoldotta. Pedig de szép volt!
17.: Nacho Gonzálezt kell ápolni. A jobb bokáját fájlalja, de úgy tűnik tudja folytatni.
13.: Sárga Di Maríának. Az oldalvonalnál csúnyán elkaszálta Juanlut. Jogos a sárga!
11.: Marcelo tette középre balról, Higuaín azonban fölé bombázott.
7.: Többet birtokolja a labdát a Real, de igazán nagy helyzetet eddig még nem tudtak kialakítani Ronaldóék.
1.: A hazaiak kezdték a mérkőzést.
1. félidő
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
19:57: Rengeteg a sérült a hazaiaknál, az összes bevethető játékosát nevezte a találkozóra Luis García Plaza. A Realnál Pepe eltiltása miatt nem lehet ott Valenciában, Benzema pedig az előzetes várakozásokkal ellentétben mégsem került be a kezdőbe. Pár perc és kezdődik a mérkőzés!!!
19:48: Minden a Real mellett szól, még a játékvezető személye is. A legutóbbi két, Delgado Ferreiro által dirigált mérkőzésüket a madridiak simán hozták: 5:0 a Xerez, 2:0 a Santander ellen.
19:32: Köszöntjük kedves Olvasóinkat! 20 órakor útjára indul a labda a Ciutat de Valenciában, ahol eddig 100 százalékos a királyi gárda mérlege. Legutóbb 2008 januárjában vendégeskedtek itt a fővárosiak, s vitték haza a három pontot Ruud van Nistelrooy duplájának köszönhetően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Barcelona, Real: 5. meccs 14 nap alatt
Kevésbé az ellenféltől, sokkal inkább saját maguktól kell félniük a Real Madrid és a Barcelona játékosainak, akik két héten belül az ötödik tétmérkőzésükön lépnek pályára. A spanyol bajnokság ötödik fordulójában a listavezető...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kicserélik a madridi "krumpliföldet"
José Mourinho szavaira reagálva elkezdték kicserélni a Real Madrid stadionjának gyepszőnyegét. A Blancók így következő hazai meccsükön, október 3-án már Szlovákiából hozatott gyeptéglákon futballozhatnak majd!...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Real Madrid: győztes meccs után fotózás!
VIDEÓVAL!!! Miután kedd este hazai pályán 3-0-ra legyőzték az Espanyol együttesét, a Real Madrid játékosai kiegészülve többek között Florentino Pérez elnökkel, Jorge Valdano klubigazgatóval és a tiszteletbeli elnök, legenda...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu