„Ki a dánok fő riválisa? Magyarország!”

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 1. 11:19
Dánia Albániát fogadja szerda este világbajnoki selejtezőn, de a szemük sarkából sokan a magyarokra is figyelnek majd az északi országban, hiszen jelenleg mindkét csapat tízpontos, négy egységgel előzi meg Portugáliát illetve Svédországot. A dán szövetségi kapitány Morten Olsennek nincs kétsége afelől, melyik válogatott lehet az első számú ellenfele a 1. csoportban vezető együttesének: Magyarország!



Morten Olsent a dán TV2 honlapja idézi, amiből kiderül, a szakember ugyan nem akarja leírni a portugálokat és a svédeket, de jelenleg szerinte Magyarország Dánia legveszélyesebb ellenfele.

"Nem a név számít, szembe kell néznünk a tényekkel, és látnunk kell, hogy ebben a pillanatban Magyarország a Nr 2. Ezért mondom, hogy remek eredmény volt a Budapesten elért 0-0. Számítunk arra, hogy a magyarok fontos pontokat rabolnak el a komolyabb ellenfeleinktől." (Svédország és Portugália, a szerk.)

A csapatkapitány Martin Jörgensen - aki az olasz A-ligás Fiorentinát erősíti - osztotta edzője véleményét, ő is meglehetősen óvatosnak tűnt.

"Egyértelmű, hogy rajta kell tartanunk a szemünket a magyarokon. Persze a hajrában nekik lesz a legnehezebb programjuk, de bízzunk benne, hogy meglepik egy-két riválisunkat."

A rutinos róka Olsen egyébként kilenc éve irányítja a dán együttest, játékosként 102-szer szerepelt a nemzeti csapatban, edzőként 94-szer irányította. Két meccsre van attól, hogy beérje a rekorder Berti Vogtsot, akinek együttes válogatottbeli mérlege (játékosként és edzőként) 198 mérkőzés.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu