Kezdődjön már a futballparádé!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 16. 21:00
Kis túlzással több világbajnoki döntőnek is beillő, parádés szereposztást is találunk az európai válogatottak szerdai játéknapján, portugál-spanyol, angol-francia, román-olasz, svéd-német, holland-török barátságos mérkőzés a programban! Kövesd figyelemmel a legújabb fejleményeket és a meccseket élőben velünk!


 

Portugália Spanyolország 22:00
Az egyik vb-nyolcaddöntő "visszavágóját" rendezik szerda este Lisszabonban, a Benfica stadionjában, ahol a világbajnok teszi próbára a Paulo Bento keze alatt formálódó, egyre inkább belelendülő portugál nemzeti csapatot.

A hispánok szinte a legerősebb keretükkel utaztak, egyedül Jesús Navas hiányzik sérülés miatt, no meg Xavi Achilles-sérülése okoz némi fejtörést. Del Bosque szövetségi kapitány valószínűleg nem engedi kifutni a gyepre a Barca irányítóját 22 órakor, inkább csak csereként küldi be.

Tulajdonképpen egy előrehozott Clásicónak is felfoghatjuk a meccset, ahol a Real Madrid belső védelmével (Pepe, Carvalho) kell majd szembenéznie Villának és társának, Llorentének, miközben a túloldalon Ronaldo próbál majd túljárni Piqué vagy Puyol eszén.

"Két nagyon nagy hagyományokkal rendelkező futballnemzet csapata ütközik meg. Ez kiváló lehetőséget ad arra, hogy népszerűsítsük a két ország közös 2018-as vb-pályázatát, mert olyan együttesekről beszélünk, amelyekben a világ legjobb játékosai játszanak" - mondta Del Bosque.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

PORTUGÁLIA: Eduardo - Joao Pereira, Ricardo Carvalho, Pepe, Miguel Veloso - Carlos Martíns, Raúl Meireles, Joao Moutinho - Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida, Nani.

SPANYOLORSZÁG: Iker Casillas - Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila - Busquets, Xabi Alonso, Iniesta - Llorente, Villa, Pedro.
Anglia Franciaország 21:00

"Hülye angolok! Hülye franciák!" - kiabálták egymásra a középkori katonák az 1975-ben készült Gyalog galopp című méltán népszerű Monty Python vígjátékban. Ha nem is "akkora" a tét, mint anno, ezúttal is egymásnak feszül a két hadsereg a londoni csatatéren.
A két együttes valamelyik főhadiszállásán 1999-ben találkozott utoljára, akkor a  The Tower szemei láttára 2-0-s francia siker született. A szigetországiak 1997 óta képtelenek maguk alá gyűrni a gallokat.
Nos, Fabio Capello mester ezúttal a "kombináld a fiatalokat az alig válogatottakkal" elvre épít, gondoljunk itt nagyon gyorsan egyfelől Jordan Hendersonra, Andy Carrollra - a Newcastle-boynak kisebb ágyéksérülése van -, Kieran Gibbsre, másfelől mondjuk Jay Bothroydra.    
A keret összetétele talán nem akkora meglepetés, ha figyelembe vesszük, Capellónak sok sztárjáról le kellett mondania: John Terry, Ashley Cole és Gabriel Agbonlahor a finisben pottyant ki, Jermain Defoe, Wayne Rooney hosszabb ideje sérült, Emile Heskey pedig visszavonult. Az utolsó pillanatban kiesettek helyére Stephen Warnock, Gary Cahill, illetőleg Carlton Cole került.
A szégyenletes vébé után tornádó söpört végig Franciaországon, mármint a csapatnál. Éric Abidalon kívül szinte mindenkit kivágtak, a gallok ezért hasonlóan jobbára fiatal, tapasztalatlanabb egyénekből áll.
Philippe Mexes sérült, helyére Younes Kaboult hívta Laurent Blanc kapitány. Abidal először juthat szóhoz a Les Bleus-ben Dél-Afrika óta, a csapatba Kaboulon kívül további Premier League-játékosok is érkeznek: Florent Malouda a Chelsea-ből, Bacary Sagna, Samir Nasri és Gael Clichy egyaránt az Arsenalból. Mivel Nicolas Anelka eltiltott, Karim Benzema pedig formán kívüli, Loic Rémy kezdhet legelöl.
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
ANGLIA: Hart - Richards, Ferdinand, Jagielka, Lescott - Johnson, Gerrard, Barry, Milner - Crouch, Bothroyd.
FRANCIAORSZÁG: Lloris - Sagna, Rami, Sakho, Abidal - Diarra, M’Vila - Gourcuff, Nasri, Malouda - Rémy.
Svédország Németország 20:30
Lahm, Podolski, Özil és Müller pihentetése dortmundi és mainzi ifjú titánoknak adhat alkalmat a bizonyításra Göteborgban, az Ulleevi Stadionban. Schmelzer, Götze, Schürrle és Holtby képviseli az újhullámot, a négy újonc közül az első a kezdőben is helyet kaphat. 1978-ban nyertek utoljára Németország ellen a svédek, akik a szülőhazájában az év játékosának választott Ibrahimovic, továbbá Mellberg nélkül kísérlik meg a közel sem lehetetlent.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

SVÉDORSZÁG: Isaksson – Lustig, Granqvist, Majstorovic, Safari – Wernbloom, Svensson – S. Larsson, Toivonen, Källström – Berg.

NÉMETORSZÁG: Adler – Boateng, Mertesacker, Hummels, Schmelzer – Khedira, Schweinsteiger – Marin, Kroos, Großkreutz – Gomez.
Románia Olaszország 20:30
Forradalmi csapatot küld pályára Klagenfurtban, Románia ellen Cesare Prandelli, amelyben a vb-keretből mindössze Bonucci és Rossi marad hírmondónak. Íme a várható névsor: Viviano - Santon, Bonucci, Ranocchia, Balzaretti - Aquilani, Ledesma, Mauri - Diamanti - Balotelli, Rossi. A Juventus delegálja a legtöbb játékost a Squadra Azzurra 23-as keretébe (ötöt), még úgy is, hogy az utolsó pillanatban kiesett Marchisio.

Cassano tízes mezét Balotelli örökli meg, akitől sokat vár a mester:

"Balotelli még zöldfülű, de egyáltalán nincs lámpaláza a pályán, az ilyen játékosok bármire képesek. Lendületes, agresszív és kreatív támadójátékot várok. Nem akarok bátortalan csapatot látni a pályán" - nyilatkozta Prandelli.

A románoknál is új idők szelei fújnak, elég, ha ránézünk a várható középpályássorra: Torje, Alexa, Ropotan és Silviu Ilie összesen négy válogatottsággal rendelkezik eddig.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

ROMÁNIA:
Pantilimon - Rat, Goian, Chivu, Maftei - Torje, Alexa, Ropotan, Ilie - Marica, Bucur.

OLASZORSZÁG: Viviano - Santon, Bonucci, Ranocchia, Balzaretti; Aquilani, Ledesma, Mauri - Diamanti - Balotelli, Rossi.
Hollandia Törökország 20:30
Boulahrouz, De Zeeuw és Emanuelson után Kuyt is bemondta az unalmast Bert van Marwijk szövetségi kapitánynál, aki azért is aggódhat, mert holland csapat még soha nem nyert Hiddink vezette válogatotal szemben. A törökökkel sem volt túl sok szerencséjük a narancsmezeseknek a közelmúltban, az utolsó két párharc gólnélküli döntetlennel zárult, 1993-ban nyert utoljára Hollandia.

Érdekesség, hogy a török keretben csak három idegenlégióst találunk, Hamit Altintop, Nuri Sahin és Mehmet Ekici egyaránt a Bundesligában keresi kenyerét.
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
HOLLANDIA: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters - Van Bommel, Van der Vaart - Lens, Sneijder, Afellay - Huntelaar/Van Persie.

TÖRÖKORSZÁG: Volkan Demirel - Gökhan Gönül, Ersan Gülüm, Ibrahim Öztürk, Ismail Köybasi - Hamit Altintop, Engin Baytar, Nuri Sahin, Mehmet Ekici - Ibrahim Akin, Nadir Ciftci.
A TELJES SZERDAI MŰSOR:
Felkészülési mérkőzések Európában:
Montenegró Azerbajdzsán 13:00
Oroszország Belgium 17:00
Szlovákia Bosznia-Hercegovina 17:00
Észtország Liechtenstein 17:45
Albánia Macedónia 18:00
Bulgária Szerbia 18:00
Magyarország Litvánia 18:00
Izrael Izland 18:30
Dánia Csehország 20:15
Luxemburg Algéria 20:15
Svájc Ukrajna 20:15
Ausztria Görögország 20:30
Hollandia Törökország 20:30
Lengyelország Elefántcsontpart 20:30
Románia Olaszország 20:30
Svédország Németország 20:30
Észak-Írország Marokkó 20:45
Írország Norvégia 20:45
Szlovénia Grúzia 20:45
Anglia Franciaország 21:00
Portugália Spanyolország 22:00

Európán kívül:
Kína Lettország 12:35
Hong Kong Paraguay 13:00
Argentína Brazília 18:00
Egyiptom Ausztrália 18:30
Dél-Afrika Egyesült Államok 20:00
Omán Fehéroroszország 20:00

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szerdán Messi vs Ronaldinho!
SZAVAZZ!Tovább haknizik az argentin és a brazil labdarúgó-válogatott: ezt már megszokhattuk, ám ezúttal Katarban éppen egymásba botlik a két szupersereg. A szerdai játéknap egyik kiemelkedő eseménye lesz, ahogy Ronaldinno és...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Európa: meccsdömping idén utoljára!
Jövő szerdán kényeztetnek el minket utoljára az európai válogatottak ebben az esztendőben, meccsdömping várható, nem akármilyen párosításokkal - a magyar-litván mellett - portugál-spanyol, angol-francia, román-olasz,...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu