Európa: meccsdömping idén utoljára!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 11. 16:31
Jövő szerdán kényeztetnek el minket utoljára az európai válogatottak ebben az esztendőben, meccsdömping várható, nem akármilyen párosításokkal - a magyar-litván mellett - portugál-spanyol, angol-francia, román-olasz, svéd-német, holland-török barátságos mérkőzés a programban! Eljött a kerethirdetések ideje, körülnéztünk egy kicsit a kontinensen.


JÖN! SVÉDORSZÁG-NÉMETORSZÁG
A NÉMETEK SVÉDORSZÁG ELLENI 22 FŐS KERETE:
Kapusok: René Adler (Bayer Leverkusen), Manuel Neuer (Schalke).
Védők: Andreas Beck (Hoffenheim), Jerome Boateng (Manchester City), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Per Mertesacker (Werder Bremen), Sascha Riether (Wolfsburg), Heiko Westermann (Hamburg).
Középpályások: Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Toni Kroos (Bayern München), Mario Götze (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Lewis Holtby (Mainz), Christian Traesch (Stuttgart).
Támadók: Marko Marin (Werder Bremen), André Schürrle (Mainz), Cacau (Stuttgart), Patrick Helmes (Bayer Leverkusen), Lukas Podolski (Koeln), Mario Gomez (Bayern München).
JÖN! ANGLIA-FRANCIAORSZÁG
A FRANCIÁK ANGLIA ELLENI 22 FŐS KERETE:
Kapusok: Cédric Carrasso (Bordeaux), Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille).

Védők: Anthony Reveillere (Lyon), Gael Clichy (Arsenal), Philippe Mexes (Roma), Adil Rami (Lille), Mohamed Sakho (Paris St Germain), Bacary Sagna (Arsenal), Éric Abidal (Barcelona).

Középpályások: Alou Diarra (Bordeaux), Yohan Cabaye (Lille), Yoann Gourcuff (Lyon), Yann M'Vila (Rennes), Samir Nasri (Arsenal).

Csatárok: Karim Benzema (Real Madrid), Kevin Gameiro (Lorient), Guillaume Hoarau (Paris St Germain), Florent Malouda (Chelsea), Loic Remy (Marseilles), Mathieu Valbuena (Marseilles), Dimitri Payet (St Etienne).

Van egy-két meglepetés a franciáknál is, Abidal kiszorította Trémoulinast, Cabaye Lassana Diarrát, a csatársorban széles a választék, Gameiro és Hoarau formája is behívót ért, kimaradt ellenben a Lyon egyik gólfelelőse, Briand. A rivális Anglia háza tájáról friss hír, hogy Fabio Capello fontolgatja, hogy első alkalommal a keretbe jelöljön két Newcastle-játékost, Andy Carrollt és Danny Simpsont.

JÖN! ROMÁNIA-OLASZORSZÁG
AZ OLASZOK ROMÁNIA ELLENI VÁRHATÓ KERETE:
Kapusok: Emiliano Viviano (Bologna), Salvatore Sirigu (Palermo), Antonio Mirante (Parma).
Védők: Mattia Cassani (Palermo), Davide Santon (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Cesare Bovo (Palermo), Andrea Ranocchia (Genoa), Luca Antonelli (Parma), Domenico Criscito (Genoa).
Középpályások: Andrea Pirlo (Milan), Daniele De Rossi (Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Marco Palombo (Sampdoria ), Stefano Mauri (Lazio), Alberto Aquilani (Juventus), Simone Pepe (Juventus) / Andrea Lazzari (Cagliari).
Csatárok: Alberto Gilardino (Fiorentina), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Marco Borriello (Roma), Fabio Quagliarella (Juventus) / Sergio Floccari (Lazio), Giuseppe Rossi (Villarreal).

Cassano nélkül, de Balotellivel ütközhet meg Romániával az olasz nemzeti csapat jövő szerdán Karinthiában, Klagenfurtban. A Samp-csatár sorsának elrendeződésére még várni, kell, játékjogát felfüggesztették, így a FIGC szabályainak értemében nem is postázhatnak neki behívót. A kapitány a helyszínen tekintette meg Balotelli és Aquilani legutóbbi meccsét Bresciában és Birmighamben, mindketten meggyőzték őt. A Genoa nagy tehetségét, a középhátvéd Ranocchiát is felvette listájára, s állítólag azt sem tartja ördögtöl való gondolatnak, hogy az argentin származású Ledesmát is bevegye a csapatba Montolivo operációja után. A román együttesben biztosan nem lesz ott Mutu, Razvan Lucescu egyelőre hallani sem akar a Fiorentina-sztár szerepeltetéséről, aki a közelmúltban tért vissza kilenc hónapos eltiltásából.

JÖN! PORTUGÁLIA-SPANYOLORSZÁG
A PORTUGÁLOK SPANYOLORSZÁG ELLENI KERETE: 
Kapusok: Eduardo (Genoa), Rui Patrício (Sporting CP).

Védők: Bruno Alves (Zenit), Fábio Coentrao (Benfica), Joao Pereira (Sporting CP), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Real Madrid), José Bosingwa (Chelsea).

Középpályások: Carlos Martins (Benfica), Joao Moutinho (Porto), Manuel Fernandes (Valencia), Danny (Zenit), Raúl Meireles (Liverpool).

Csatárok: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hélder Postiga (Sporting CP), Hugo Almeida (Werder Bremen), Nani (Manchester United), Silvestre Varela (Porto).
José Bosingwa visszatérése számít a nagy újdonságnak a portugáloknál, akik a Luzban mérik össze az erejüket a világbajnok spanyolokkal november 17-én:
"Fizikailag tökéletesen felépült. Már nagyon vártuk, hogy ismét a válogatott rendelkezésére álljon, a bal szélen is remekül megállja a helyét, Silvio távollétében valószínűleg abban a szerepkörben vetjük be" - nyilatkozta Paulo Bento szövetségi kapitány a portugál sajtónak. A spanyoloknál csak pénteken kora délután "vall színt" Vicente Del Bosque, aki ismét számíthat az U21-es válogatott Eb-kijutásában fontos szerepet vállaló Matára és Javi Martínezre, Navas viszont sérült, és könnyen lehet, Xaviról is le kell mondania. 
JÖN! HOLLANDIA-TÖRÖKORSZÁG

A hollandokra sem vár teadélután a törökök ellen, éppen ezért erős kerettel, többek között Van Persie-vel képzeli el a fellépést Bert van Marwijk szövetségi kapitány, amivel kivívhatja Arsene Wenger haragját. "Még nem is edzett együtt a társakkal nálunk. Mit mondjak, meglep a jelölése" - nyilatkozta november elején Wenger. Azóta a Szarkák ellen kapott félórát a sztár, de nincs tökéletes formában. Bokája augusztus végén sérült meg a Blackburn ellen, a válogatottban utoljára a vb-döntőn lépett pályára.

A Bayern már régóta hadakozik az Oranjével. Korábban Robben sérülése miatt kaptak össze a felek, most az a Van Bommel szolgáltatja a témát, akinek térde megsérült a legutóbbi találkozón a válogatottban, és csak most állt újra edzésbe. "Mark kezében a döntés joga. Vajon bölcs dolog vállalni a szereplést? Meg kell ezt beszélnie a kapitányával és az erőnléti edzőivel. Én azt tanácsonám neki, hogy hagyja ki ezt a találkozót" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok elnöke német újságírók előtt.

Holland edzőpárbajra kerül sor Amszterdamban, a török válogatottat vezető Guus Hiddinknek van mit bizonyítania két Eb-selejtezős vereséggel (Németország és Azerbajdzsán ellen) a háta mögött.

A TELJES JÖVŐ HETI MŰSOR:
NOVEMBER 16.:
Jordánia Ciprus 17:00
Skócia Feröer-szigetek 21:00
NOVEMBER 17.:
Felkészülési mérkőzések Európában:
Montenegró Azerbajdzsán 13:00
Oroszország Belgium 17:00
Szlovákia Bosznia-Hercegovina 17:00
Észtország Liechtenstein 17:45
Albánia Macedónia 18:00
Bulgária Szerbia 18:00
Magyarország Litvánia 18:00
Izrael Izland 18:30
Dánia Csehország 20:15
Luxemburg Algéria 20:15
Svájc Ukrajna 20:15
Ausztria Görögország 20:30
Hollandia Törökország 20:30
Lengyelország Elefántcsontpart 20:30
Románia Olaszország 20:30
Svédország Németország 20:30
Észak-Írország Marokkó 20:45
Írország Norvégia 20:45
Szlovénia Grúzia 20:45
Anglia Franciaország 21:00
Portugália Spanyolország 22:00

Európán kívül:
Kína Lettország 12:35
Hong Kong Paraguay 13:00
Argentína Brazília 18:00
Egyiptom Ausztrália 18:30
Dél-Afrika Egyesült Államok 20:00
Omán Fehéroroszország 20:00
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu