Szerdán Messi vs Ronaldinho!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 16. 18:47
SZAVAZZ!Tovább haknizik az argentin és a brazil labdarúgó-válogatott: ezt már megszokhattuk, ám ezúttal Katarban éppen egymásba botlik a két szupersereg. A szerdai játéknap egyik kiemelkedő eseménye lesz, ahogy Ronaldinno és Messi egymás ellen futballozik majd. A barátságos találkozóra 18 órától kerül sor.


BARÁTSÁGOS VÁLOGTOTT-MÉRKŐZÉS:
Katar, Doha, vezeti: Abdalá Balideh (katari).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
ARGENTÍNA: Romero - J. Zanetti, Burdisso, Demichelis, Heinze - Mascherano, Banega, Di María - Pastore - Messi, Higuaín.

BRAZÍLIA: Victor - Alves, Thiago Silva, Luiz, André Santos - Ramires, Lucas, Elias, Ronaldinho - Robinho, Neymar.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Mi lesz a szuperrangadó végkimenetele?
Argentína ezzel a csapattal végre nyer 36.0%
 
Nem bírnak egymással 16.5%
 
Brazília még így is büntet 47.5%
 
Az elmúlt időszak, mondhatni két évtized nem az argentinokról szólt, már amennyiben a brazilokkal kell összehasonlítanunk őket. Ne szaladjunk azonban annyira vissza az időben, hiszen az elmúlt három esztendőre is jutott egy-egy dél-amerikai csúcsrangadó.

Tavaly és tavalyelőtt vb-selejtezőt játszott egymással a két nagyhatalom, három esztendeje Copa America-ütközetet vívtak: nos, a háromból kettőt a szambások nyertek, egy pedig döntetlen lett - a selejtezőben Brazíliában 0-0-ra végeztek a felek, a "visszavágón", Argentínában azonban a sárgák 3-1-re diadalmaskodtak. A kontinensbajnokságon még ennél is nagyobb ruhát kapott az Albiceleste (3-0).

Közös történelem:
89 meccs - 33 argentin siker, 23 döntetlen, 33 brazil diadal, a gólarány: 143-137, a braziloknak.
Bombaerős csapattal az Albiceleste
Kettős bejelentésre került sor kedden az argentin labdarúgó-válogatottnál. A helyi szövetség egyrészt hivatalos kinevezte kapitánynak a Diego Maradona távozása óta az együttes munkáját irányító Sergio Batistát, aki ezután kijelölte a Brazília elleni barátságos mérkőzésre készülő 24 fős keretét.
A 47 éves szakember, akinek irányításával legyőzték Japánt, Spanyolországot és Írországot a világbajnokság óta a 2014-es vb-selejtezők lezárultáig marad papíron a kapitány, szerződése sikeres kvalifikáció esetén a torna végéig meghosszabbodik.

Batista nem véletlenül került a válogatott élére, irányításával nyerte meg a 2008-as pekingi olimpiát az U23-as csapat.

„Nagyon boldog vagyok és külön szeretnék köszönetet mondani Juliónak (Grondona, a helyi futballszövetség elnöke) és a vezérkarnak. Folytatjuk azt a munkát, amellyel elérhetjük célunkat, ez pedig nem más mint kijutni a világbajnokságra és megnyerni azt."

A tréner hivatalba lépése után máris megnevezte a november 17-ei Brazília ellen pikáns barátságos mérkőzésre készülő 24 fős keretét, amelyben először kapott helyet az Anderlecht középpályása, Lucas Biglia.

A legjobbjait nélkülöző brazil névsorral ellentétben az Albicelestes bivalyerős kerettel várja az összecsapást, amelyben szerepel valamennyi európai topligában szereplő topjátékos, sőt a jelenleg sérült Carlos Tévez is.
AZ ARGENTIN VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE:
kapusok: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania)
védők: Gabriel Milito (Barcelona), Walter Samuel (Inter), Javier Zanetti (Inter), Nicolas Burdisso (Roma), Martín Demichelis (Bayern München), Nicolas Pareja (Spartak Moszkva), Pablo Zabaleta (Manchester City), Gabriel Heinze (Marseille)
középpályások: Mario Bolatti (Fiorentina), Lucas Biglia (Anderlecht), Ever Banega (Valencia), Javier Mascherano (Barcelona), Javier Pastore (Palermo), Andres D'Alessandro (Internacional), Jose Sosa (Napoli), Angel Di María (Real Madrid);
támadók: Gonzalo Higuaín (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Sergio Agüero (Atletico Madrid), Diego Milito (Inter), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Carlos Tévez (Manchester City), Nicolas Gaitan (Benfica).
Ronaldinho újabb lehetősége
Tizennyolc hónap után először hívták be a brazil labdarúgó-válogatottba Ronaldinhót, aki az Argentína elleni novemberi pikáns barátságos mérkőzésre készülő keretben kapott helyet. A tartalékos névsorból több topjátékos hiányzik.
Mano Menezes elődjével, Dungával ellentétben számít a Milan karmesterére, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 2002-ben a dél-amerikaiak megnyerték a világbajnokságot.

Ronaldinho 2009 áprilisában egy Peru elleni világbajnoki selejtezőn kapott utoljára lehetőséget, azóta váratott visszatérése.

A szövetségi kapitány az aranylabdás mellett számol az ifjú Neymarral is, akit szeptemberben fegyelmi okokból hagyott ki az együttesből.

Kimaradt ugyanakkor Júlio César, Heurelho Gomes, Gilberto, Juan, Maicon, Lúcio, Michel Bastos, Elano, Felipe Melo, Grafite, Nilmar és például Luís Fabiano.

A 2014-es világbajnokságot rendező Brazília november 17-én Dohában csap össze ősi ellenségével, Argentínával. 
A BRAZIL VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE:
kapusok: Victor (Gremio) Jeferson (Botafogo), Neto (Atletico-PR)
védők: Daniel Alves (Barcelona), Rafael (Manchester United), Adriano Correa (Barcelona), Andre Santos (Fenerbahce), Thiago Silva (Milan), David Luis (Benfica) Alex Costa (Chelsea), Rever (Atletico-MG)
középpályások: Lucas (Liverpool), Ramires (Chelsea), Sandro (Tottenham), Jucilei (Corinthians), Douglas (Gremio), Philippe Coutinho (Inter), Ronaldinho (Milan), Elias (Corinthians)
támadók: Robinho (Milan), Alexandre Pato (Milan), André (Dinamo Kijev), Neymar (Santos)

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu