Kewell döntött a görög-török derbin

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 23. 22:08
A Galatasaray Harry Kewell 25. percben szerzett találatával 1-0-ra verte az Olympiakoszt az UEFA-kupa csoportkörének B jelű kvintettjében. A sárga-vörösök végig a kezükben tartották az irányítást, és ha nem Antoniosz Nikopolidisz áll az athéniak kapujában, akár több góllal is győzhettek volna.


 

UEFA-KUPA, B CSOPORT:
GALATASARAY (török)-OLYMPIAKOSZ (görög) 1-0 (1-0)
Isztambul, Ali Sami Yen Stadion, 25 ezer néző, vezette: Iturralde González (spanyol).
GALATASARAY: De Sanctis - Emre Asik, F. Meira, Servet, H. Balta, Arda, Ayhan (Volkan, 71.), Lincoln, Kewell (M. Güven, 78.), Baros (Nonda, 78.), Sabri. Vezetőedző: Michael Skibbe.
OLYMPIAKOSZ: Nikopolidisz - Toroszidisz, Ancasz, Papadopulosz, Domi, Galletti (Kovacsevics, 79.), Pacacoglu (Óscar, 74.), Santo, Pantos (Leto, 58.), Belluschi, Zewlakow. Vezetőedző: Ernesto Valverde.
Gólszerző: Kewell (25.)
Sárga lap: Emre Asik, Ayhan, Lincoln, ill. Ancasz, Domi, Galletti, Pacacoglu.

 

 

Török csapat fogadott görög együttest a B csoport első fordulójában, és már önmagában ez a tény fogcsikorgató küzdelmet ígért. Hát még úgy, hogy a két gárda az utóbbi időben remek formának örvend hazája bajnokságában: a Galatasaray a Trabzonsport verte 3-0-ra az előző körben, míg az Olympiakosz a Pantrakikoszt intézte el 2-0-val.

A hazaiak a megszokott hadrendben, 4-4-2-ben álltak fel, a két ék szerepét Milan Baros és Sabri Sarioglu töltötte be. A középpályán Harry Kewellnek, Cassio Lincolnnak és Arda Turannak kellett fazont szabnia az isztambuliak játékának.

A narancsmezesek ennek megfelelően támadólag léptek fel az Ali Sami Yen 25 ezres közönsége előtt, és a félidő derekán már vezetésnek örülhettek: Harry Kewell állította megoldhatatlan feladat elé Antoniosz Nikopolidiszt.

A bekapott gól után sem kapcsolt magasabb sebességi fokozatba az Olympiakosz, és elképzelése sem volt róla, hogyan tudná legalább megközelíteni Morgan De Sanctis kapuját.

Ha kicsit jobban céloz a Galata, az 55. percben már 2-0 állhatott volna az eredményjelzőn, ám előbb Arda, majd Lincoln lövését mentette a gólvonal előtt serénykedő Anasztaszjosz Pantosz.

Negyedórával később a rendkívül agilis brazil csatár távoli, sarokra tartó lövését ütötte ki Nikopolidisz. Érett a második hazai gól, de a befejezésbe egy kivételtől eltekintve hiba csúszott, ám a három pont megszerzéséhez ez is elegendő volt ezen az estén.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu