Két emberről szól az Arsenal BL-meccse

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 18. 18:38
Az Arsenal a Sahtar ellen folytatná százszázalékos Bajnokok Ligája-szereplését, ráadásul újra Cesc Fabregasszal, aki egy hónap után jelentkezik ismét játékra. Eduardo számára különleges mérkőzés lesz a keddi, és Arsene Wenger is tárt karokkal várja az Ukrajnában sátrat verő támadót.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, H-CSOPORT:
London, Emirates-stadion, vezeti: Svein Oddvar Moen (norvég).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
ARSENAL: Fabianski - Eboué, Squillaci, Djourou, Clichy - Nasri, Song, Wilshire - Walcott, Samah, Arsavin.
SAHTAR: Pjatov - Rakickij, Kucser, Csihrisznkij, Rat - Srna, Haj - Mhitarjan, Hübschmann, Willian - Adriano.


Az Arsenal és a Sahtar egyaránt két győzelemmel rajtolt a BL-ben, így egymás elleni mérkőzéseiken az is lehet a tét, melyik együttes csípi meg az első helyet, és játszik csoportmásodikkal a nyolcaddöntőben.

A favoritok természetesen az Ágyúsok, akiknek soraiban ismét ott lesz Cesc Fabregas. A játékmester teljesen egészséges, de hogy mennyi időt tölt a pályán, még Arsene Wenger sem tudja megmondani.

„Úgy vártuk, hogy már a múlt szombati bajnokin pályára lép (a Birmingham ellen), ám fizikálisan valamelyest visszaesett, így nem kockáztattunk. Kedden már biztosan számíthatunk rá, de arról egyelőre korai beszélni, hogy csereként száll-e be, vagy netán mindjárt a kezdőcsapatba nevezem.”

A menedzser hozzátette, a döntéssel megvárja a meccs napját, akárcsak Theo Walcott esetében. A középpályás bokája rendbe jött, ám lábujjsérülése miatt még nem végez teljes értékű munkát.

Egy más értelemben nagy visszatérőt is köszönthet majd az Emirates népe Eduardo személyében, aki súlyos sérülése, majd formaingadozása miatt nem tudta beverekedni magát a csapatba, ezért a nyáron áttette székhelyét a Donbass Arenába. Arsene Wenger szerint ugyanakkor a mai napig Arsenal-szintű játékos a horvát, és egyáltalán nem bánta meg, hogy annak idején szerződtette.

„Örülök, hogy újra láthatom Eduardót. Fantasztikus srác fantasztikus hozzáállással, nagyon sajnálom, hogy az első szezonját a későbbiekben nem tudta megismételni.”

Egy jó Eduardóra szükségük lesz a donyeckieknek, ha meg akarják lepni a hazaiakat, ami egyszer már majdnem sikerült: 2000 szeptemberében 2-0-ra is vezettek a vendégek a Highburyben, Sylvain Wiltord egy és Martin Keown két találata azonban szertefoszlatta az álmaikat.

 

A BL KEDDI PROGRAMJA:
E-csoport:
Roma-Basel
Bayern-CFR Cluj
F-csoport:
Szpartak-Chelsea, 18:30
Marseille-Zsolna
G-csoport:
Ajax-Auxerre
Real Madrid-Milan
H-csoport:
Braga-Partizan
Arsenal-Sahtar
A mérkőzések egy kivétellel 20:45-kor kezdődnek.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu