Keegan búcsút intett a Newcastle-nek

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 2. 15:06
Kedden délután megbeszélésre volt hivatalos Kevin Keegan menedzser az angol élvonalban szereplő Newcastle futballcsapatának vezetőségénél. Az egyeztetés után hivatalossá vált, amit dél körül már sejteni lehetett: az edző és az észak-angol klub útjai különváltak. A Skysports értesülései szerint a szakember kezdeményezte a szakítást mondván, az egyesület rossz politikája miatt képtelenek voltak a fekete-fehérek megfelelően erősíteni.


Az 57 éves Keegannél betelt a pohár. A menedzser a hétfő éjjel lezárult nyári átigazolási időszak után kérte a Newcastle vezetőségét, üljenek le beszélgetni.

 

Keegan amiatt volt bosszús, mert míg a riválisok olyan nagyágyúkat tudtak leigazolni, mint például Robinho, Berbatov, Shaun Wright-Phillips, Nasri, Giovani Dos Santos, Robbie Keane, vagy Deco, addig a "szarkák" egyetlen igazán nagy nevet sem csíptek meg.

 

A szakember három-négy klasszist várt volna csapatához, ezek közül azonban senki nem érkezett meg. Rendben, a két argentin, Fabricio Coloccini és Jonas Gutierrez a St. James' Parkba került, de mindez nem volt elég ahhoz, hogy egy igazán ütős, versenyképes csapat formálódjon Észak-Angliában.

 

Newcastle-ben csupán Xiscót tudták megszerezni az utolsó, hétfői átigazolási napon a Deportivo La Corunától 5,7 millió fontért, míg a középpályás Ignácio Gonzálezt kölcsönbe kapták meg a Valenciától.

 

Kevés, kevés, kevés. Ebből nem lehet várat építeni.

 

A megfáradt tréner ezért lépett, pontosabban lelépett. Keegan 1992 és 1997 között egyszer már gardírozta a Newcastle együttesét - sajnos a Ferencváros is találkozott azzal a csapattal az UEFA-kupában -, idén januárban másodjára vette át a jelenleg csupán 11. helyen szerénykedő, három bajnoki meccsen négy pontot gyűjtött csapatot a kiebrudalt Sam Allardyce-tól.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu