„Jöhet akár a Manchester United is!”

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 13. 00:30
A Bolton elsőként biztosította helyét az FA-kupa elődöntőjében, de aki pezsgőzésre és hatalmas ünneplésre gondol, az Bogdán Ádám elmondása szerint nagyot téved. A Wanderers kapusának egyre megy, kit kapnak a négy között, a cél a Reading vagy a Manchester United ellen is ugyanaz: a döntőbe jutás.


 

Kőkemény csatában, némileg a szerencsét is segítségül hívva búcsúztatta a Bolton idegenben a Birminghamet (3-2), és váltotta meg elsőként jegyét a londoni elődöntőbe.

Noha a Wanderers négyszer is magasba emelhette korábban az FA-kupa-serleget, a legutóbbi sikerhez több mint ötven évet, 1958-ig kell visszamenni az időben. Az újabb bravúrtól már csak két lépcsőfok választja el, de Bogdán Ádám és társai még nem ünnepelnek.

„Angliában nem szokás lebontani az öltözőt egy-egy nagyobb győzelem után. A pezsgősüveg sem került elő, már most az előttünk álló feladatokra összpontosítunk, legyen szó kupáról vagy a bajnokságról. Ha azokat teljesítettük, kicsit biztosan elengedjük magunkat” – nyilatkozta a SportHirado.hu-nak a hálóőr, aki bár háromszor (a York, a Wigan és a Fulham ellen) is szóhoz jutott a kupa mostani kiírásában, sőt gólt sem kapott, a St. Andrew’sban csak padozott. Ettől függetlenül nem neheztel a menedzserre, Owen Coyle-ra, amiért Jussi Jääskeläinennek szavazott bizalmat Birminghamben.

„Nem ültünk le külön megbeszélni, hogy mikor ki játszik, így egyelőre arról is korai lenne polemizálni, ki véd április közepén a Wembleyben. Persze, hogy nagyon szeretnék én, de egy ilyen futballszentélyben bárki örömmel lépne pályára. A menedzser dönt, ahogy dönt, tudomásul kell venni.”

Az ellenfél kilétére csak később derül fény, és Bogdán Ádám nem sietne a dolgok elébe.

„Lényegtelen, hogy kivel játszunk a négy között. Akár a Manchester Uniteddel, akár egy kisebb csapattal találkozunk, csak a döntő lebeg majd a szemünk előtt. Ha a Vörös Ördögöktől kapunk ki, akkor is csalódottak lennénk. Cseppet sem vigasztalna, hogy nem mi voltunk az esélyesek. Egy profi futballista sohasem nyugodhat bele a vereségbe.”

Az MU mellett a Manchester City-Reading és a Stoke-West Ham párharc továbbjutójával kerülhet össze a Bolton Wanderers a vasárnap délutáni sorsoláson.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Papírforma: az MU legyőzte az Arsenalt
A Manchester United jobb helyzetkihasználásának köszönhetően viszonylag könnyedén búcsúztatta az Arsenalt az FA-kupa negyeddöntőjében. Az Ágyúsok mezőnyben domináltak, helyzeteik is voltak, de semmit sem értek vele. Rafael és...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu