Ivanovics szétfejelte a Liverpool álmait

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 8. 22:35
A Chelsea létfontosságú győzelmet aratott, hiszen hátrányból fordítva 3-1-re verte meg idegenben a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozónak több tanulsága is akadt: úgy tűnik, kezd beérni Guus Hiddink munkássága, Branyiszláv Ivanovics megszerezte első és második gólját a londoniaknál, és hiába Fernando Torres, egyedül ő sem tehetett csodát. Eldőlt a továbbjutás?


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
LIVERPOOL – CHELSEA 1-3 (1-1)
Liverpool, Anfield Road, 42 000 néző, vezette: Claus Bo Larsen (Henrik Sonderby, Anders Norrestrand) – mindhárman dánok

LIVERPOOL: Reina – Arbeloa, Skrtel, Carragher, F. Aurélio (Dossena, 75.) – Kuyt, Lucas (Babel, 79.), X. Alonso, Riera (Benajun, 68.) – Torres, Gerrard. Menedzser: Rafael Benítez.
CHELSEA: Cech – Ivanovics, Terry, Alex, A. Cole – Kalou, Ballack, Essien, Lampard, Malouda – Drogba (Anelka, 80.). Menedzser: Guus Hiddink.

Gólszerző: Torres (6.), ill. Ivanovics (39., 62.), Drogba (67.)
Sárga lap: F. Aurélio (74.), ill. Kalou (31.), Terry (61.) 

Az európai klubfutball két nagyágyúja, a Liverpool és a Chelsea feszült egymásnak szerda este a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az előzetes híresztelésekkel ellentétben Didier Drogba mégis pályára léphetett, az orvosok valahogy összedrótozták a hétvégén megsérült labdarúgó bokáját.

És milyen jól tették. Az elefántcsontparti csatár az egyik legjobbja volt csapatának, Salomon Kalouval egyetemben. A két színes bőrű futballista ugyanis folyamatos rettegésben tartotta a liverpooli védelmet.

Muszáj volt nekik, hiszen a londoniak váratlanul korán hátrányba kerültek. Dirk Kuyt sarkazott parádésan a jobb oldalon felfutó Álvaro Arbeloa elé, a spanyol középre passzolt az ott ácsorgó Fernando Torres elé. A kontinensbajnok megszelídítette a labdát, majd 13 méterről hatalmas gólt rúgott (1-0).

Ettől kezdve szépen lassan vette kezébe a játék irányítását a vendégalakulat, elöl egyre agresszívebb lett a Drogba-Kalou vonal. Előbbi az első félórát százszázalékos helyzettel zárta, ám kilenc perccel később már ő is örülhetett.

Igaz, nem saját gólnak, hanem Ivanovics első londoni találatának. S hogy milyen egyszerű játék ez a futball: szöglet, fejes, gól (1-1)! No, ezt a találkozó hőse, a szerb védő még egyszer megismételte, pontosan a 62. percben stukkolt teljesen hasonló szituáció után a hazai kapuba (1-2).

A boldogság öt minutummal később lett teljes, ekkor Drogba lokomotívként érkezett és 5 méterről feltette teljesítményére a koronát. Aprócska rossz hír: John Terry besárgult, így kihagyja a második összecsapást. A Liverpool a továbbiakban teljesen lebénult, a Chelsea pedig jócskán rácáfolt az előzetes esélylatolgatásokra. Többen elfelejthették, hogy Hiddink ül a kispadjukon…

A visszavágóra jövő kedden kerül sor a Stamford Bridge-en. A látottak alapján nagy pálfordulásnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy ne a Kékek lépjenek tovább. 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu