Írország ismétlést, Henry elnézést kér

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 19. 18:56
Forrnak az indulatok a nemzetközi futballvilágban Franciaország szabálytalan, vb-kijutást érő gólja miatt, amely Thierry Henry kezezése után született az Írország elleni szerda esti pótselejtezőn. Az ír labdarúgó-szövetség kérelmet nyújtott be a FIFA-hoz, játsszák újra a mérkőzést. Henry nem ismétlést, csak bocsánatot kért.


Az ominózus gól a francia-ír meccs hosszabbításában, a 103. percben született, Henry vélhetően szándékosan kézzel vette a labdát, mielőtt a kapu torkában álló William Gallasnak gólpasszt adott.

Az írek közleményben tiltakoznak, egyúttal jelezték, újrajátszást kérnek a FIFA-tól.

"Megadták a találatot Henry kezezése után, ez olyan bírói hiba, amely romba dönti a labdarúgás hitelét" - olvasható a közleményben.

Precedens az írek szerint lenne, 2006-ban az Üzbegisztán-Bahrein mérkőzést azért ismételték meg, mert szabálytalan volt egy tizenegyesgól (a labda elrúgása előtt befutott egy játékos a tizenhatos területére).

A szövetség, Giovanni Trapattoni, a játékosok, még az igazságügyminiszter is felemelte a szavát, Richard Dunne, a Manchester City védője egyenesen odáig ment, hogy azt mondta, a FIFA és Michel Platini a franciák továbbjutását akarta. 

Az ír sajtó tragédiáról és égbekiáltó igazságtalanságról beszél: "Isten keze, második rész", "A tolvaj Henry ellopta az álmainkat", "Henry-t élete végéig nem hagyja majd nyugodni ez a gól", "Összetörték a szívünket".

Igaz, ami igaz, ez a generáció valószínűleg már soha nem juthat ki világbajnokságra, Robbie Keane visszavonul, valószínűleg Given, O’Shea, Dunne, Duff és Kilbane is túl lesz legszebb évein.

Thierry Henry elismerte a kezezést, de hozzátette, nem ő vezette a mérkőzést. Később bocsánatot kért internetes mikroblogjában: "I'm sorry."

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu