Így látták a hősök az El Clásicót

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 17. 12:11
A közelmúltban ennél sokkal színvonalasabb és látványosabb El Clásicók is voltak, de azért szombaton este sem unatkoztak a szurkolók! A játékvezető mindkét oldalra befújt egy-egy büntetőt, Cristiano Ronaldo válaszolt Lionel Messi sikeres 11-esére, a döntetlen azonban valószínűleg eldöntötte a bajnoki cím sorsát. A vezetőedzők és a játékosok saját szemszögükből értékelték a szombati kilencven percet, a hazaiak közül többen bírálták a játékvezetőt, de a túloldalról is érkezett kritika. Szerdán folytatás a Király Kupa döntőjében!


NYILATKOZATOK A SZOMBATI, MADRIDI EL CLÁSICO UTÁN.

REAL MADRID:

JOSE MOURINHO:

„Kiegyenlített volt az első félidő, csapatom egységesen játszott, lendületben volt. A győzelem az győzelem, a döntetlen az döntetlen, de mi rengeteg pozitív dolgot vihetünk magunkkal erről a találkozóról. Azt nagyon szeretnénk, ha egyszer azonos feltételekkel futballozhatna a két csapat. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire, elegem van már abból, hogy mindig emberhátrányban futballozunk. Raúl Albiol olyan szabálytalanságért hagyja ki a kupadöntőt, amely meg sem történt…Egyszer szeretnénk mi is emberelőnyben játszani a Barcelona ellen!”

MARCELO:

„Nem akarok beszélni a játékvezetői döntésekről, hogy jogosan állította-e ki Raúl Albiolt, vagy sem. A játékkal kell foglalkoznunk, függetlenül attól, hogy segít-e nekünk vagy sem egy-egy bírói ítélet. Előttünk a Copa del Rey döntője, igen nehéz mérkőzés lesz. De egyértelmű a célunk: nyerni akarunk! Ez mindannyiunkra vonatkozik.”

SERGIO RAMOS:

„Kiváló volt a hozzáállásunk, főleg amikor hátrányba kerültünk. Jól tettük a dolgunkat, legalább egyenlíteni tudtunk. Azt viszont nem értem, miért nem állította ki a játékvezető Dani Alvest, amikor a büntetőterületen belül felvágta Marcelót. Akkor bezzeg nem hezitált, akikor le kellett küldenie Raúl Albiolt…Nem adjuk fel, harcolunk tovább a bajnoki címért! Szó sem lehet arról, hogy bedobjuk a törülközőt! Addig küzdünk, amíg el nem dől véglegesen az aranyérem sorsa, amíg matematikailag van még esélyünk. De tudjuk jól, borzasztóan nehéz lesz a dolgunk.”

RICARDO CARVALHO:

„Dani Alvest is le kellett volna küldeni. Volt már sárga lapja, amikor felvágta Marcelót. Az is sárga lapos szabálytalanság volt. Ez nem is lehet kétséges! Összességében azért igazságosnak tartom a döntetlent. Emberhátrányban is megmutattuk, hogy igazi karaktere van a csapatnak. Elégedettek lehetünk az eredménnyel és a teljesítményünkkel. A Barca is remekül futballozott, de szerintem Pepe volt a mérkőzés legjobbja.”

IKER CASILLAS:

„A kiállítás és a bekapott gól után nagyon nehéz dolgunk volt, de megmutattuk, igazi csapat vagyunk! Persze szerettük volna csökkenteni a hátrányunkat a bajnokságban, de ez nem sikerült. Kemény időszak volt, amikor emberhátrányban játszottunk, de a közönség rengeteg segített nekünk, végül egy pontot azért mégis szereztünk.”

FC BARCELONA:

JOSEP GUARDIOLA:


„Még nem vagyunk bajnokok! Csak nyolc pont az előnyünk, és még hat mérkőzés maradt. Hasonló taktikát vártunk ellenfelünktől, éreztük, hogy Pepe ezúttal középpályás lesz. Nagyon erős és tapasztalt játékos, nehéz őt legyőzni. Tudtuk, hogy kiváló teljesítményre képes, nem is lepett meg bennünket. A játékvezetői döntésekről nem szeretnék beszélni. A szurkolóinkat megnyugtatom, nem újult ki Puyol térdsérülése, csak kisebb húzódást szenvedett. Nagyszerűen játszott a mérkőzésen, csak a hosszú kihagyás éreztette hatását. De a kupadöntő előtt azért alaposan megvizsgáljuk.”

XAVI:

„A Barcelona sokkal jobb volt a Madridnál! Sajnálom, hogy nem lett miénk a három pont, mert bebiztosíthattuk volna a bajnoki címet. A döntetlen egyik csapatot sem teheti gazán elégedetté. Mi mindig a győzelemre hajtunk, most is sokat tettünk a sikerért, irányítottuk a találkozót, hátul pedig jól védekeztünk. De a mérkőzése vége azért igazán kemény volt.”

DANI ALVES:

„Általában nem beszélünk a játékvezetőről, de időnként ezt sem kerülhetjük el. Általában jól vezetik a mérkőzéseket, de akadnak olyan találkozók, akikor hibáznak. Mint most, egyáltalán nem szabálytalankodtam, ez nem volt tizenegyes! Tisztán szereztem meg a labdát. Összességében jó teljesítményt nyújtottunk, könnyedén nyerhettünk volna. De a futball mindig ad esélyt a javításra, szerdán a kupadöntőben még motiváltabbak leszünk!”

PEDRO:

„Voltak helyzetei a Realnak is, mégis büntetőből egyenlített. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy valóban történt szabálytalanság. Mi irányítottuk a mérkőzést, többször eldönthettük volna a találkozó sorsát. De a döntetlent is jó eredménynek tartom. A szerdai döntő teljesen más lesz, nem hiszem, hogy a bajnoki találkozó hatással lesz arra a mérkőzésre.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Barcelona már szinte bajnok
A Barcelona Madridban ért el 1-1-es döntetlent a Real ellen a Primera División 32. fordulójában, ezzel megőrizte nyolcpontos előnyét, és lényegében bajnoknak tekinthető. Lionel Messi első gólját szerezte Mourinho-csapat ellen –...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu