„Igenis megverhetjük Svédországot”

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 31. 21:02
Kenesei Krisztián nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a magyar válogatott meglepi Svédországot, még akkor sem, ha a rengeteg hiányzó és az ellenfél játékereje nem a hazai esélyeket növeli. A Haladás gólvágója már lemondott arról, hogy még egyszer magára öltse a nemzeti együttes mezét.


EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ:
MAGYARORSZÁG-SVÉDORSZÁG - 20:45 óra
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, vezeti: Damir Skomina (szlovén).

A magyar válogatott hat meccse még csak pontot sem szerzett a svédek ellen, amikor viszont ez legutóbb összejött, kis híján a győzelmet is megkaparintottuk. Kenesei Krisztián már a legelején betalált a 2002-es stockholmi találkozón, és most is bízik a meglepetés erejében.

„Akárhogy is nézzük, öt-hat kulcsjátékos hiányzik nálunk Juhász Rolandtól Dzsudzsák Balázson át Szalai Ádámig, de azt vallom, a magyar válogatottnak hazai pályán mindig a három pontra kell törekednie. Én már eggyel is elégedett lennék, de képesnek érzem a csapatot arra, hogy komoly meglepetést okozzon” – ütött meg optimista hangot a Haladás támadója a SportHirado.hu-nak nyilatkozva.

„Persze, a svédeket jóval magasabban rangsorolják, de Brazília vagy éppen Németország szintjét nem üti meg. Ha a mieink egymásért, igazi csapatként futballoznak, meg lehet fogni még ezt a masszív ellenfelet is.”

Zlatan Ibrahimovic vb-selejtezőn kétszer is a hosszabbításban törte össze a magyar szíveket, és Kenesei úgy véli, a Milan támadójának kikapcsolása most is kulcskérdés.

„Hihetetlenül erőszakos, agresszív támadó, és annak ellenére, hogy néha kifejezetten arrogáns, nekem a kedvenceim közé tartozik. Nagyon érzi a kaput, és mint a mellékelt ábra is mutatja, erről talán mi tudunk a legtöbbet mesélni. A védőkön hatalmas lesz a nyomás, világklasszis bekkeket ültetett már be a hintába. Ám ha ki is tudjuk kapcsolni, a többiek attól még ott vannak…”

Kenesei formája alapján akár a mostani válogatottba, legalábbis a bő keretbe beférne, de a 34 éves támadó arról már letett, hogy meghívót postázzon neki a mindenkori szövetségi kapitány.

„Felettem már eljárt az idő. A klubfutballtól nem tudok elszakadni, azt viszont be kellett látnom, hogy a generációváltás elkerülhetetlen. Tököli Attila átmenetileg visszaverekedte magát a csapatba, de az sem tartott sokáig. Tudomásul kell venni, hogy az idő senkit sem kímél, bármilyen jó kondiban tartod magad.”

A szombathelyi csatár a játék kedvéért tippelt péntek estére, méghozzá 1-1-et – azzal a megkötéssel, hogy akár egyetlen apró momentum kibillentheti a meccset az egyensúlyából. A közelmúltban ezek a momentumok Ibrahimovichoz voltak köthetők.

Közhely, de reményeink szerint igaznak bizonyul: egy (pech)sorozat sem tart örökké.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu