Ibra: legjobb támadás a védekezés

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 14. 19:43
Zlatan Ibrahimovic kőkemény csatát vetít előre a Tottenham ellen, amely a svéd támadó szerint az Arsenallal azonos minőséget képvisel. A Milan támadója Antonio Cassano távolléte miatt nem aggódik, már csak azért sem, mert Gareth Bale kiesése legalább akkora vérveszteség a másik oldalon a keddi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ:
MILAN-TOTTENHAM - 20:45 óra
Milánó, San Siro, vezeti: Stéphane Lannoy (francia).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MILAN: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Gattuso, Flamini, Seedorf - Robinho, Pato, Ibrahimovic.
TOTTENHAM: Gomes - Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lennon, Palacios, Sandro, Van Der Vaart - Kranjcar - Defoe.

 

A Tottenham 38 évig nem tette tiszteletét a San Siróban, hogy aztán most négy hónap alatt kétszer is lerója kegyeletét a futballvilág milánói nagytemplomában.

Az októberi mérkőzésnek annak ellenére Gareth Bale volt a hőse, hogy a Spurs 4-3-ra elbukta a találkozót – már csak azért is vészjósló a Sarkantyúsoknak, hogy a walesi szélső hátsérülése miatt fel sem szállt az Olaszországba tartó járatra.

Hiányzók mellette is akadnak szép számmal, akárcsak a másik oldalon. Antonio Cassano az ősszel szerepelt az Európa-ligában a Sampdoria színeiben, egyúttal kiírta magát a BL tavaszi szezonjáról. Zlatan Ibrahimovic szerint nem lesz gond belőle.

„Akad épp elég játékos, aki pótolni tudja, elég csak Robinhóra gondolni. A biztos védekezés ugyanakkor legalább annyira fontos lesz, mint az előrefelé játék. Gondolnunk kell a visszavágóra is, összességében pedig mégis csak az a lényeg, hogy továbbjussunk” – elemzett a Milan csatára.

Ibrahimovic mindenkit figyelmeztet, hatalmas hibát követ el, aki lebecsüli a Tottenhamet, amely szerinte az Arsenallal képvisel egy színvonalat.

Az Ágyúsokról mindenesetre nem lehetnek jó emlékeik a Rossoneriknek, 2008-ban a londoni 0-0 után a San Siróban véreztek el 2-0-val a BL nyolcaddöntőjében. Az Arsenal akkori csapatkapitánya kedden visszatér a tett helyszínére, William Gallas agyán legalább egy pillanatra bizonyosan átfut a három évvel ezelőtti párharc.

Egykori Ágyúsként Mathieu Flamini pörkölhet oda újfent a Spursnek. A francia középpályás öt észak-londoni derbin is pályára lépett, három döntetlen mellett kétszer győzelmet ünnepelhetett.

A Tottenham cserekapusa, Carlo Cudicini egykoron a Milan utánpótlásbázisán sajátította el az alapokat, ám immár a vendégöltözőben rendezheti be a vackát a keddi találkozó előtt.

A két együttes közös múltjára az angolok révedhetnek vissza szívesebben, az UEFA-kupa 1971-72-es kiírásának elődöntője az ő továbbjutásukat hozta.

Ez most is előfordulhat – ahogy annak az ellenkezője is… 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu