Hova kerül Dzsudzsák Balázs?

Szerző: SHLétrehozva: 2012. január 10. 10:53
A közvéleményt jóformán sokkolta a hír, hogy Dzsudzsák Balázs szinte biztosan a Dinamo Moszkva játékosa lesz a szerződés esti aláírása után. Hogy a megfelelő döntést hozza-e meg, arról korai véleményt formálni, az Anzsi Mahacskalánál ugyanakkor mindenképp patinásabb csapathoz igazol.


 

A Dinamo Moszkva gyökereit egészen 1887-ig lehet visszavezetni, mai nevét többszöri változtatás után 1923-ban vette fel. A kommunista érában a szovjet belügyminisztérium csapatának számított, és a legsikeresebb együttesek közé tartozott a maga tizenegy bajnoki címével.

Noha a posztszovjet korszakban aranyéremig még nem vitte (csak egyszer a kupában), a nemzetközi porondra gyakorta kilépett – számottevően sűrűbben, mint a mindössze egy európai kupameccsnél járó Anzsi Mahacskala.

Pénzügyi téren nem kell félteni a fővárosiakat, főként nem azt követően, hogy 2009-ben a részvények 74 százalékát megvásárolta a VTB Bank, amely a 2016-ban elkészülő hipermodern stadionnak is a névadója lesz.

A Dinamónak jelenleg nincs saját otthona, a CSZKA Moszkvával társbérletben a 18 635 férőhelyes Himki Arénában játssza hazai mérkőzéseit.

Az előző bajnokság hetedik helyezettje jelen állás szerint harmadik a Premjer-ligában, legértékesebb labdarúgója pedig Dzsudzsák Balázs lesz, piaci értéket tekintve Kevin Kuranyit, Andrij Voronyint vagy Zvezdjan Misimovicot megelőzve.

A szélső 19 millió eurós vételárával minden idők legdrágább magyar labdarúgója lesz, az eddigi rekordot is ő tartotta, 15 millióval.

Orosz lapértesülések szerint a sevillás Diego Perottival is kacérkodott a Dinamo, de végül Dzsudzsák mellett tette le a garast – akarjuk mondani a rubelt.

Úgy hírlik, az Anzsi új edzője, Jurij Krasznozsan a másik Jurijra, a Chelsea-ből érkezett Zsirkovra számított első számú balszélsőként, a magyar játékosnak ezért kellett mennie.

Hogy Dagesztánban rosszul döntöttek, azt már március 3-án bizonyíthatja, a Dinamo ugyanis épp a Mahacskalával kezdi a tavaszi szezont.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Jól teszi-e Dzsudzsák Balázs, hogy a Dinamo Moszkvához szerződik?
Maradnia kellett volna az Anzsinál 9.2%
 
A Dinamo tökéletes választás 33.7%
 
El kellett igazolnia, de más csapathoz 57.1%
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Dzsudzsák a Dinamo Moszkvához igazol!!!
Dzsudzsák Balázs téli szabadsága után visszarepült Oroszországba, de már nem utazott el az Anzsi Mahacskala edzőtáborába. A válogatott szélső még kedden, azaz ma szerződést köthet a Dinamo Moszkvával, amely 19 millió eurót...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juhász teljesen ledöbbent Dzsudzsákon
EXKLUZÍV. Juhász Roland a SportHirado.hu-tól értesült arról, hogy Dzsudzsák Balázs a Dinamo Moszkvához szerződik, és valósággal leforrázta a hír. Az Anderlecht hátvédje nem tudja, hogy ez előrelépés-e, de a 19 millió eurós...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu