Dzsudzsák a Dinamo Moszkvához igazol!!!

Létrehozva: 2012. január 10. 09:13
Dzsudzsák Balázs téli szabadsága után visszarepült Oroszországba, de már nem utazott el az Anzsi Mahacskala edzőtáborába. A válogatott szélső még kedden, azaz ma szerződést köthet a Dinamo Moszkvával, amely 19 millió eurót fizethet érte.


 

Dzsudzsák Balázs 2011 nyarán szerződött a PSV Eindhovenból az orosz Anzsi Mahacskalához, ahol ősszel olyan klasszis futballistákkal szerepelhetett együtt, mint Roberto Carlos vagy Samuel Eto'o. Válogatott játékosunk kulcscsonttörése miatt nem tudta végigjátszani az őszi szezont, tavasszal pedig már egy másik klub sikereiért küzdhet majd, az orosz bajnokság harmadik helyén álló Dinamo Moszkva még ma szerződést köthet vele.

„A Dinamo Moszkva már korábban kiszemelte magának Balázst, miután a csapatnál jelenleg hiány van bal lábas szélsőből. A fővárosi klubnak a bajnokságban és a nemzetközi porondon is komoly céljai vannak, ezért kerestek egy elismert, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékost erre a posztra – mondta az mlsz.hu-nak Vörösbaranyi József, a játékost képviselő Stars and Friends menedzseriroda tulajdonosa. – A moszkvai klub tulajdonosa nemrégiben felkereste az Anzsi vezetőit, és a napokban sikerült megegyezniük egymással az átigazolásról. Balázs hétfőn utazott vissza Moszkvába, megkezdte a tárgyalásokat szerződéséről, amelyet várhatóan már ma este aláír.”

Orosz források szerint Dzsudzsákért 19 millió eurót fizet a Dinamo, ebből 15 milliót azonnal átutal az Anzsinak, maradék tartozását pedig a későbbiekben egyenlíti ki. Dzsudzsák Balázs ezzel egy rekordot állít fel, ekkora összeget ugyanis korábban még soha nem fizettek magyar játékosért.

A Dinamo Moszkva jelenleg a harmadik az orosz bajnokságban, a második CSZKA mögött egy pont a hátránya, az éllovas Zenit hét egységgel előzi meg. Dzsudzsák Balázs olyan ismert játékosokkal szerepel majd egy csapatban, mint a német Kevin Kuranyi, az ukrán Andrij Voronyin vagy a bosnyák Zvjezdan Misimovic. A csapat vezetőedzője a klub egykori játékosa, az 50 esztendős Szergej Szilkin. A Dinamónak jelenleg nincs saját stadionja, a most épülő VTB Arena 2016-os átadásáig a csapat a Himki Arenában játssza hazai meccseit, csakúgy, mint a nagy rivális CSZKA Moszkva.

A Dinamo a Szovjetunió egyik legsikeresebb klubja volt, 11 alkalommal nyerte meg a szovjet bajnokságot, hatszor a szovjet kupát. Utolsó bajnoki elsőségét azonban 36 évvel ezelőtt szerezte, orosz bajnok még sosem volt, és Orosz Kupát is csak egyszer, 1995-ben nyert. Az utóbbi 15 évben mindössze egyetlen dobogós helyezést ért el az orosz pontvadászatban (2008-ban a harmadik helyen végzett). A klub legnagyobb nemzetközi sikerének az 1972-es KEK-ezüstérem számít.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Jól teszi-e Dzsudzsák Balázs, hogy a Dinamo Moszkvához szerződik?
Maradnia kellett volna az Anzsinál 9.2%
 
A Dinamo tökéletes választás 33.7%
 
El kellett igazolnia, de más csapathoz 57.1%
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu