Hosszabbítás után jutott tovább a KTE

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 16:13
A Kecskemét jutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, miután hosszabbítás után 2-2-re végzett idegenben a REAC együttesével. A Bács-Kiskun megyei csapat Csordás Csaba révén szerzett vezetést, igaz, a támadó korábban egy tizenegyest elhibázott. A 74. percben Torma Gábor büntetőből egyenlíteni tudott, de a hosszabbításban a csereként beállt Francis Litsingi gólja mindent eldöntött, Nyerges Krisztián csak egyenlíteni tudott. A KTE végül 3-3-s összesítéssel lépett a következő körbe.


 

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
REAC – KECSKEMÉT 2-2 (0-1, 1-1, 1-2)
Budai II László Stadion, 100 néző, vezette: Szilasi (Lémon, Gyűrűsi)
REAC: Esterházy – Kovács B. (Dancs, 46.), Cseri, Kapcsos, Sallai – Pomper (Torma, 59.), Erős – Kőhalmi, Balaskó (Lisztes, 69.), Rása – Nyerges. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
KTE: Tóth Z. – Schindler, Gyagya, Némedi, Nagy S. (Farkas I., 46.) – Szavics, Alempijevics (Csukics, 64.) – Menyhárt (Litsingi, 59.), Csordás, Yannick – Montvai. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Gólszerző: Torma (74. - 11-esből), Nyerges (115.), ill. Csordás (43.), Litsingi (103.)
Sárga lap: Erős (26.), Pomper (37.), Kapcsos (75.), ill. Litsingi (68.), Csukics (112.)
Továbbjutotott a Kecskemét, 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal

 

 

Valószínűleg unhatja egymást a REAC és a Kecskemét, hiszen a két csapat rövid időn belül immáron negyedszer nézett farkasszemet egymással. Az eddigi találkozásokra inkább a kecskemétiek emlékeznek szívesebben, hiszen az egy döntetlen (Magyar Kupa, 1-1) mellett két győzelmet számlálnak: a Ligakupában 3-0-ra, a bajnokin 1-0-ra nyertek. A Magyar Kupában Kecskeméten elért 1-1 azonban inkább a REAC-nak jött jobban, így a fővárosiak várták kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

 

Álmosan indult a meccs, a kilátogató mintegy száz nézőt először a tizenhetedik percben hozták lázba a csapatok: ekkor egy remek kiugratás után az egész félidőben nagyon aktív Yannick hatalmas kapufát lőtt.

 

Az első félórához közeledve átvette az irányítást a rákospalotai együttes, amely a vezetést is megszerezhette volna: előbb Nyerges terült el meglehetősen gyanús körülmények között Gyagya szorításában, majd Tóth Zoltán kapus védett hatalmasat Rása közeli fejesénél.

 

Míg az egyik oldalon nem ítélt tizenegyest Szilasi Szabolcs, a másik kapu előtt határozottan befújta azt. Történt, hogy Menyhárt hosszan vett át egy labdát a tizenhatoson belül, majd elterült a REAC-védők gyűrűjében. A játékvezető körülbelül egy méterre állt az esettől, így elhihetjük neki, hogy szabálytalankodtak a vendégjátékossal.

 

A KTE azonban nem tudott élni a kapott eséllyel, Csordás bal sarokra tartó gyenge büntetőjét Esterházy Mátyás egy szép vetődés után kiütötte. De hogy mégis Tomiszlav Szivics tanítványai vonuljanak pihenőre előnnyel, arról Csordás gondoskodott, aki a 43. percben közelről a kapuba pörgetett Yannick remek beadása után.

 

A 74. percben a REAC is tizenegyeshez jutott, miután Nyerges passza után Tormát szabálytalanul szerelték a vendégvédők az ötösön. A büntetőt a sértett végezte el, és biztosan lőtt a jobb sarokba.

 

A rendes játékidőben még egy les miatt érvénytelenített Yannick-gólt láthattak a nézők. Következhetett a hosszabbítás, amelynek első félidejében Francis Litsingi egy elékerült labdát a léc alá lőtt, előnyt szerezve a KTE-nek.

 

A REAC-nak így már két gólt kellett volna rúgnia, ám erre nem volt képes. Nyerges Krisztián fejese az egyenlítéshez még elég volt ugyan, de a Kecskemét jutott tovább a legjobb nyolc közé.

EDZŐSZEMMEL:
Aczél Zoltán: - Megérdemeltük volna, hogy akár a büntetőkig eljussunk, de a továbbjutás sem lett volna érdemtelen. Igaz, a KTE is valahol megérdemelte, hogy a következő körbe lépjen. Nem volt nagy különbség a két csapat között, nüanszok döntöttek. Míg az egyik csapat a második félidőben és a hosszabbításban egy helyzetet dolgoz ki, és azt be is rúgja, addig mi három-négy ziccert hagyunk kihasználatlanul. A játékvezetésről inkább nem mondok semmit, mert eltiltanának.
Tomiszlav Szivics: - Nagyon nehéz sorozatban a negyedik meccset vívni ugyanazon ellenfél ellen. De aki a négyből egyet sem veszít, az a jobb csapat. Gratulálok a csapatomnak, a REAC-nak pedig sok sikert kívánok.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu