Hivatalos: Gera Zoli újra a West Bromé!

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 2. 11:59
GERA GÓLOK VIDEÓN! Kettő plusz egyéves szerződést kötött a West Bromwich Albion egykori futballistájával, Gera Zoltánnal. A birminghami klub hivatalos honlapján közli a hírt, amelyből kiderül, hogy a Bosman-szabálynak megfelelően ingyen szerezte meg a közönség korábbi kedvencét a Fulhamtől. Régi-új mestere, Roy Hodgson nagyon dicsérte a magyar fiút.


A 32 éves magyar középpályás 2004 és 2008 között 155 meccsen 25 góllal örvendeztette meg a West Brom szurkolóit, közben pedig a klub történetének egyik legnagyobb sztárjává nőtte ki magát.

Főszereplője volt a csapat 2005-ös Nagy Megmenekülésének, amikor a csapat az utolsó forduló előtt még a tabella legalján állt, a Portsmouth legyőzését és a Crystal Palace pontvesztését követően azonban mégis bennmaradt a PL-ben.

Gera kétéves szerződést kötött, mindezt plusz egy évvel toldják meg, amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton. A Fulhamtől érkező futballista bokasérülése szépen gyógyul, és ha minden a terveknek megfelelően alakul, szeptember közepén már be is mutatkozhat régi-új együttesében.

2004-ben 1,375 millió fontért érkezett a WBA-hoz Gerzson a Ferencvárosból, 2008 júniusában ingyen távozott a Fulhamhez. Londonban Roy Hodgson is az edzője volt, aki azóta a West Bromhoz került, így talán nem is csoda, hogy magával vitte személyes kedvencét.

„Miután kiderült, hogy a Fulham nem hosszabbít vele, Zoltán visszakerült oda, ahol anno annyi siker részese lehetett – nyilatkozta a menedzser. – Ő az egyesület egyik legnépszerűbb játékosa volt, én is jól ismerem, már a Fulhamben is alapemberem volt. Biztos vagyok abban, hogy komoly erősítést jelent majd a klub számára, örülök, hogy a sok kérő közül végül minket választott. Mert Gera az egyik legkeresettebb játékosa volt az átigazolási időszaknak, mind a Premier League-ben, mind külföldön. Gera Zoltán nem csupán első osztályú futballista, de emberileg is a legkiválóbbak egyike.” 

A 71-szeres válogatott Gera a 2009-2010-es szezonban a Fulham Év Játékosa lett, ekkor vezette el a londoniakat egészen az Európa-liga fináléjáig. A magyar fiú összesen 196 szigetországi összecsapáson kezdett, 80-szor csereként játszott. Ezeken a meccseken 42-szer volt eredményes. Korábban a Lens, a Borussia Mönchengladbach, a Szpartak Moszkva, valamint a Galatasaray érdeklődött utána.  

Gera vs Tottenham (2004 - West Brom)


Gera vs Bolton (2004 - West Brom)

Gera vs Everton (2005 - West Brom)

 

Gera-mágia WBA-mezben

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Válogatott újoncokkal, Gera nélkül
Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette az augusztus 10-i, Izland elleni hazai felkészülési mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét. Visszatért Halmosi Péter, először öltheti magára a címeres mezt Fehér...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Remélem, Gera felépül és aláír!"
Roy Hodgson tárt karokkal várja Gera Zoltán West Bromwich Albionnál, amennyiben a magyar középpályás egészséges lesz. A birminghami klub szakvezetője az Express and Star című lapnak nyilatkozva elmondta, optimista azt illetően,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu