Herczeg: Nem dőlhetünk hátra

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 14. 13:52
Egy lépéssel ugyan közelebb került céljai megvalósításához kedden Tallinnban a Loki, de a Levadia elleni 1-1-es döntetlen még közel sem jelentheti azt, hogy fáklyás diadalmenet várna magyar bajnokra a jövő heti visszavágón. Herczeg András klubmenedzser úgy véli, csapata nem dőlhet hátra, még sok munka vár rá, hogy bejusson a selejtező harmadik fordulójába a Bajnokok Ligájában.


Egy évvel ezelőtt a harmadik körben találkozott a két együttes, idegenben és hazai pályán is 1-0-ra győzött a DVSC-TEVA. Később a Levszki Szófiát is felülmúlta a hajdúsági együttes, így felkerült a legrangosabb európai sorozat főtáblájára. Most is ez az álma Herczeg András fiainak, de a szakember dolgát megnehezíti, hogy a csapatépítés kellős közepén, de inkább az elején kerül sor az észtek elleni párharcra.

Kedden Tallinnban a Levadia szerzett vezetést egyre remek fejesgóllal, uztán a hajrában az ifjonc Rezes László perdítése jelentette az egyenlítést.

"A mérkőzés nagy részében fölényben futballoztunk, irányítottuk a játékot, több helyzetünk volt, mégis a Levadia szerzett vezetést" – értékelt a mérkőzés után a DVSC klubmenedzsere a debreceni klub honlapján.

Az észt bajnok nem villogott, de azt is túlzás lenne állítani, hogy a Loki most játszotta volna története legjobb meccsét. De mentségül szolgálhat a játékosok számára, hogy tikkasztó melegben kellett futballozniuk, a szezon elején pedig még nem a tökéletes kondíció jellemzi a gárdákat...

Tarmo Neemelo fejesgólja után azért összeszedte magát a magyar bajnokcsapat.

„A második félidőben mindhárom csere sokat lendített a csapat játékán, lendületesebbek lettünk, és Rezes László nagyon fontos gólt lőtt. Összességében olyan mérkőzés volt, mint amire számítottunk: nehéz. A szünetben felhívtam a figyelmet, hogy sokkal határozottabbnak kell lennünk a támadó harmadban, ugyanis uraltuk a játékot, emiatt kicsit altattuk magunkat. Lendületesebb futballt kértem, és a cserék után fel is pörögtünk. Fontos gólt szereztünk, de nem dőlhetünk hátra, mert látszik, hogy a Levadia nagyon jól  meg tudja szervezni a védekezését, az előrefele rúgott labdákkal pedig képes kellemetlen szituációkat okozni" - tette hozzá Herczeg András.

Az 1-1 viszont azt jelenti, immár meglepetés lenne, ha a Debrecen nem jutna tovább a harmadik forulóba. Egy ottani balsiker sem jelentené az európai kupabúcsút, hiszen akkor az Európa-ligában folytatná a Loki. De legyünk optimisták, idén sem kizárt a BL-főtábla elérése.

". Az biztos, nehéz visszavágó elé nézünk, nagyon kell figyelnünk. Mivel hazai pályán játszunk,  mi vagyunk előnyösebb helyzetben, és a lehetőséget meg is szeretnénk ragadni. Mindenképpen ki akarjuk harcolni a továbbjutást."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Picit közelebb a Loki a BL-főtáblához
A Debrecen a hajrában egyenlített a Levadia Tallinn otthonában, így előnyös helyzetből várhatja a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóját. Az észt csapat egy fejesgóllal szerzett vezetést, a csereként beállt Rezes...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu