Herczeg: Még be kell végeznünk a munkát

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 20. 11:19
A Debrecen szerda esti, szófiai győzelmével hatalmas lépést tett afelé, hogy felkerüljön a Bajnokok Ligája főtáblájára, ám Herczeg András a rengeteg pozitívum ellenére sem tekinti még lefutottnak a párharcot, a munkát ugyanis nem elég elkezdeni, be is kell fejezni. A Loki klubmenedzsere büszke játékosaira, akik végig a támadófutballt erőltették, és függetleníteni tudták magukat a fanatikus bolgár közönségtől.


Szerda este valami olyasmi történt, amire igen régen volt példa: egy magyar csapat, nevezetesen a Debrecen idegenben nyert meg egy fontos tétmérkőzést, így a budapesti visszavágón már egy döntetlennel is bebocsáttatást nyerne az első számú európai klubsorozat, a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Herczeg András a fantasztikus (rész)siker ellenére a tőle megszokott higgadtággal értékelte honlapunknak a szófiai találkozót, és semmiképp sem gondolja úgy, hogy már meglenne a továbbjutás.

„A játékosaim végrehajtották mindazt, amire felhívtam a figyelmüket és kértem tőlük a mérkőzés előtt – dicsérte meg 2-1-re diadalmaskodó csapatát a szakvezető a SportHirado.hu-nak. – Igyekeztünk minden támadásunkat befejezni, akár a tizenhatoson kívülről is célba venni a kaput, nehogy gyors ellenakciót indítson a Levszki – olyannyira bejött, hogy egy távoli lövés révén már az elején előnybe kerültünk.”

„A vezető gól után sem álltunk vissza, és bőven akadt lehetőségünk a folytatásban is. Nem fogott meg minket a félelmetes fogadtatás, minden külső körülményt ki tudtunk zárni, így kecsegtető helyzetből, de nem nyeregből várhatjuk a visszavágót. Kilencven perc (legalább) még hátravan a párharcból, a munkát jövő kedden kell bevégeznünk.”

Méghozzá azok ellen a bolgárok ellen, akik igencsak lekezelően nyilatkoztak a meccs előtt a Debrecenről, de most egy életre megtanulhatják, a magyar bajnokcsapatot nem szabad leírni. Hát még úgy nem, ha annak szakvezetőjét Herczeg Andrásnak hívják, aki azonban a vendéglátók nagyképűsége ellenére sem érez elégtételt a bravúros idegenbeli győzelem után.

„Nem foglalkozom az ellenfél nyilatkozataival, mondhatnak bármit, nekünk nem velük kell törődnünk. A pályán megmutattuk nekik, jó csapat vagyunk, és a füttykoncert, illetve egyéb provokálás sem volt ránk hatással.”

A „vendégszeretetet” kedd este hálálhatjuk meg a Levszkinek, azon a mérkőzésen, amelyen eldől, a Ferencváros után a Debrecen is ráléphet-e az álmok mezejére, hogy Európa élcsapataival mérkőzzön meg a BL csoportkörében. Hajrá, Loki!
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu