Hatvan gólig is eljuthat Messi

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 13. 11:50
Leo Messi neve a gól szinonímája lett az utóbbi, bő másfél évben, ezalatt közel száz gólt termelt. Messze megdöntheti a legendás Puskás Ferenc 48 gólos idénycsúcsát, még akár 11 meccse is lehet ehhez. Az eddigi gólátlagával számolva a hatvan találat sem elképzelhetetlen!


Nem feledve, hogy már minden eldőlt a Sahtar-Barca párosítás első felvonásán, azért jegyezzük fel, első idegenbeli győzelmét aratta az egyenes kieséses szakaszban a Barcelona a Guardiola-érában, éppen annak a csapatnak az otthonában, amelynek stadionja, a Donbasz Arena hosszú ideig oroszlánbarlangnak számított, összesen 56 meccsen át tartott veretlensége (ez egyébként nem most, hanem már a hétvégén, az Obolon ellen megtört).

Kevesen hinnék, pedig tény, a BL-ben szó sincs arról, hogy parádézna a Barca saját stadionján kívül az amolyan élet-halál meccseken, a csoportkör után. Amióta Guardiola az edző, három vereséget (Wisla, Inter, Arsenal) és öt döntetlent (Lyon, Bayern, Chelsea, Stuttgart, Arsenal) könyvelhettek el, és csak most Donyeckben ünnepelhettek először.

Lionel Messi szezonban mutatott teljesítménye megér egy dicshimnuszt, ennek most több apropója is van egyszerre.

A kétszeres aranylabdás idénybeli 48. találatával nyert a Barca szerda este, Messi eggyel már most több gólt termelt, mint a legutóbbi, varázslatos idényében. Huszonkilenc villanás a ligában, kilenc gól a BL-ben, hét a kupában és három a Szuperkupában, ezek a számok önmagukért beszélnek.

Az ilyesfajta szárnyalás ritka, de nem példátlan. A spanyol bajnokság történetében csak egy csatár volt hasonlóra képes, a mi Puskás Ferencünk. Éppen az ő 48 gólos csúcsát állította be Messi, s ha belegondolunk, hogy még akár 11 meccsen is kezdő lehet, azaz közel 1000 percet is pályán lehet a villámléptű argentin, akkor rájöhetünk, félelmetes csúcs is születhet májusban. A hatvan gól sem elérhetetlen, ha tudjuk, hogy Messi átlagban 84 percenként "lesújt".

Most már a BL-góllövőlistát is egyedül vezeti a nyolcgólos Gomeztől és Eto'ótól ellépve, s ha csak Benzema és Ronaldo nem "katapultál" valamelyik meccsen, vagy az Inter nem jut tovább, akkor ő is végezhet az élen. Azt már csak zárójelben tesszük hozzá, hogy arról a játékosról beszélünk, aki 23 évesen a klubtörténet harmadik legeredményesebbje, aki minden idők legfiatalabb, száz gólt elért futballistája a Barcelonában, nem mellesleg, pedig még nem látott nála fiatalabb kétszeres aranylabdást a világ.

Természetesen az Aranycipőért folyó versenyben is a tabella élén a kis Leo, az Almería ellen szerzett duplájával meglógott Ronaldótól (58, illetve 56 pont), csak két olasz gólgyárosnak, Di Natalénak és Cavaninak van még esélye beérni őket.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu