Hat helyen tört el a Fradi-ikon arca

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 20. 16:48
Hétfő délután átesett a műtéten Dragóner Attila, a Ferencváros labdarúgócsapatának hátvédje. A válogatott hátvéd a szombaton lejátszott, Vác elleni bajnoki mérkőzés során sérült meg súlyosan. Igaz András, a zöld-fehérek technikai vezetője a SportHirado.hu-nak elárulta, az előzetes hírekkel ellentétben nem három, hanem hat helyen tört el a játékos arccsontja. A felépülés idejéről még nem mondtak pontosabb információt az orvosok.


Nincs szerencséje a Fradi futballistáinak idén. Ferenczi István szűk egy hónapja szenvedett arccsonttörést a BKV Előre elleni bajnokin, ezúttal pedig Dragóner Attila „futott bele” egy hasonló, ámde sokkal súlyosabbnak bizonyuló sérülésbe.

A támadónak mindössze egy mérkőzést kellett kihagynia és bár maszkkal védve arcát, de játszhat. Mi az, hogy játszik?! Legutóbb négy gólt rúgott a Vác elleni 6-1-es győzelem során. Legalább ez vígasztalhatja Dragónert, aki rosszabbul járt társánál.

A válogatott bekk a mérkőzés 36. percében kötött közelebbi ismeretséget a vendégek középpályásának, Varga Csabának a kezével. Egy, a labdáért való összecsapást követően nyújtva maradt ugyanis a váci játékos keze, amibe a rutinos védő lendületből belefutott. Először csere, aztán mentőautóval a Merényi Kórházba, majd onnan a Szájsebészeti Klinikára. Ez volt a délutáni „programja” Dragónernek, akit csapattársa - egyben régi barátja -, Lipcsei Péter is elkísért az útján.

Igaz András, a Fradi technikai vezetője honlapunknak elárulta, hétfő koradélután esett át a műtéten a hátvéd. Ami talán még rosszabb hír, hogy az operáció előtt elvégeztek rajta még egy CT-vizsgálatot, amelyen kiderült, nem három, hanem hat helyen tört el az arc-, illetve a járomcsontja.

„Sajnos súlyosabb a sérülés, mint korábban gondoltuk. Két és félórás műtéten esett át, amelynek során nem csak kívülről, hanem belülről, a szájpadlásán keresztül, kívülről is el kellett végezni a szükséges beavatkozásokat. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mennyi időt vehet igénybe a felépülése, az orvosok még nem bocsátkoztak feltételezésekbe. Mostanáig mindössze csak a feleségét engedték be hozzá.”

Igaz hozzátette, hogy igazán jó felvételt még nem látott az esetről, de a kispadon ülők elárulták, hogy Dragóner éppen Varga könyökébe futott bele. A váciak játékosát Bede Ferenc azonnal leküldte a pályáról a szabálytalanságot követően. A vétkes labdarúgó egyébként azonnal a mérkőzés után felhívta „áldozatát” és bocsánatot kért tőle, amelyet a Fradi klasszisa elfogadott.

Egyelőre csak az a biztos, hogy Bobby Davison vezetőedző a következő találkozókon nem számíthat középhátvédje játékára. Sőt, Mészöly Géza sem, aki egyébként meghívta Dragónert a Ligaválogatott szerdai, AC Milan elleni összecsapására. Helyette Ferenczi István - és Lipcsei Péter - képviselheti majd a Ferencvárost a gálameccsen. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu