Halmosi: A mi Debrecenünk jobb volt!

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 17. 16:34
Halmosi Péter négy idényt követően 2007-ben igazolt el Debrecenből Angliába, a Plymouth Argyle csapatához. Az azóta már a Premier League-ben vitézkedő Hull City futballistája a SportHirado.hu kérésére nosztalgiázott egy cseppet és a kedvünkért esélyeket is latolgatott a Bajnokok Ligája rájátszásába került Loki kapcsán. Válogatott középpályásunk szerint az akkori magyar aranyérmes erősebb volt a mainál, ám a Levszki Szófia elleni szerdai (20.45), illetve jövő hét keddi összecsapásokon az utolsó pillanatig szorít majd korábbi kenyéradójának.


- A múlt heti sorsolás után beszéltem Dombi Tiborral és akkor is szóba került: vajon a korábbi Debrecennek, amely adott esetben látványosabb futballt játszott, és játékosállományát tekintve erősebb volt, miért nem sikerült olyan szintre eljutnia, mint a mostani Lokinak. Te mit gondolsz erről?

- Nagyon egyszerű a válaszom. Azért nem sikerült, mert nem olyan sorsolásunk volt. Mi kaptunk egy Hajduk Splitet, ami szerintem erősebb annál a két ellenfélnél, amelyeken most túljutott a Debrecen. Ott játszott egy Niko Kranjcar, aki jelenleg a Premier League-ben sztárnak, meghatározó játékosnak számít (a Portsmouth labdarúgója - a szerk.). Úgy gondolom, a horvát futball elég erős, ha a válogatottat nézzük, akkor is. Utána pedig megkaptuk a Manchester Unitedet. Ezért ilyen egyszerű a magyarázatom. Ez azonban semmit sem von le a mostani csapat érdemeiből, mert minden nemzetközi mérkőzés nagyon nehéz, teljesen mindegy, ki az ellenfél. Általában az olyan meccseket a legnehezebb hozni, amin még van esélye a csapatnak, adott esetben egy magyar csapatnak. Ezt a Loki egyelőre elég jól megoldotta. Nagyon szurkolok nekik és remélem, a következő ellenfelen is túljutnak, mert ez is egy olyan csapat, amely papíron kicsit erősebb, de valójában nem így van. Mindenképpen megvan az esély a továbbjutásra, ugyanúgy, ahogy az előző két ellenfélnél is meg volt. Szurkolunk nekik, hogy BL legyen belőle, ne Európa-liga.

- Ha összehasonlítod ezt a mostani csapatot a négy-öt évvel korábbival, mondjuk az akkori bajnokcsapattal, akkor szakmai szemmel mit mondanál?


- Az a csapat nagyon erős volt és most is az lenne, persze ha ugyanannyi idősek lennénk, mint akkor. Én még nem számítok annyira öregnek, de nagyon sokan már 34-35 évesek, és van, aki már abba is hagyta a focit. Nagyon erős csapat volt az, sok válogatott játékossal. Ez a mostani egy teljesen más, fiatal, ambiciózus Debrecen. Úgy gondolom, a mi csapatunk jobb volt. Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, mivel én akkor játszottam a Lokiban.

- Ha valaki azt mondja neked, hogy a Debrecen eljut a BL-be, amihez most nem kell sok, lehet, hogy annak idején maradsz a csapatnál, vagy ez nem ezen múlik?


- Felesleges arról beszélni, ami nem történt meg. Nekem akkor váltanom kellett. Úgy gondolom, jól döntettem, mert eljutottam oda, ahova szerettem volna. Nagyon szurkolok a Lokinak, hogy úgy szerepeljenek, ahogy ők szeretnék. Szerintem a Debrecen még erősebb lehet. Az utóbbi időben a magyar foci nem ért el ehhez hasonló sikert, ezért nagyon jó lenne, ha eljutnának a BL-ig, bár már az is nagyon nagy dolog, hogy az Európa-ligában fognak indulni, ami a magyar futballnak mindenképpen az előnyére válik.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu