Hallgat a Fradi, tiltakoznak a szurkolók

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 23. 15:50
Senki sem nyilatkozik a Ferencvárosnál a vasárnapi, Debrecen elleni bajnoki mérkőzés során történtekkel kapcsolatban. A hajdúsági rendőrök ugyanis letartóztattak egy fotósnak öltözött szurkolót, akinél tizenhat pirotechnikai eszközt találtak. Az eset pikantériája, hogy a tiltott tárgyakat állítólag a Fradi hátvédje és masszőre, Dragóner Attila, illetve Lipcsei Gábor segítségével juttatták be az Oláh Gábor utcai stadionba. A két érintettet a Blikk információi szerint a klub belső vizsgálata után felfüggesztették a munkavégzés alól. Mindeközben a Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége közleményben tiltakozik egy tulajdonképpeni törvényrendelet ellen...


Hívtuk Igaz Andrást, a kilencedik kerületiek technikai igazgatóját, majd tárcsáztuk Berki Krisztián telefonszámát. Sőt, igyekeztünk utolérni Dragóner Attilát is, ám mindhiába. Nem lettünk sokkal okosabbak. Na ja, ha nyilatkozatstop van, akkor nincs felesleges duma...

A legtöbbet a Haáz Ferenc utódja, a televíziós közvetítések által tolmácsként is megismert Igaztól tudtuk meg. Elmondta, hogy kár az edzésekre kilátogatni, zárt kapuk fogadnak mindenkit. Persze, nem a „petárda-ügy" miatt. Mindössze arról van szó, hogy a mérkőzések előtti utolsó gyakorlás egész egyszerűen nem sajtónyilvános. A fiatal vezető hozzátette, nem beszélhetnek a hétfőn kirobbant ügyről, inkább a vezérigazgatót, Berkit keressük.

Nos, a kapusból lett sportvezető megerősítette a kollégája által elmondottakat, a vizsgálatok lezárultával az egyesület mindenről beszámol majd.

A Blikk mindenesetre megszellőztetett egy információt, amely szerint mind Dragónert, mind Lipcseit határozatlan időre felfüggesztették a munkavégzés alól - a sportnapilap szerint a védő egyébként a szerda délelőtti edzésen nem is jelent meg...

Persze, sem az elöljárók, sem senki nem nyilatkozik. A belső ellenőrzéseken túl, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) és a rendőrség is vizsgálódik az ügyben. Az MLSZ fegyelmi bizottsága a jövő hét keddi ülésén hallgatja meg az érintetteket.

Természetesen a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségét (FSzSz) nem kötelezték némaságra. A szervezet ki is adta a saját közleményét a történtekkel kapcsolatban. Lássunk hát belőle néhány idézetet:

„A Ferencváros Szurkolók Szövetsége a Debrecen-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatos, állítólagosan a Ferencváros alkalmazottait is érintő incidens kapcsán a jelenleg rendelkezésre álló információk ellentmondásossága miatt nem tud és kíván végleges véleményt alkotni.

Fontosnak tartjuk azonban leszögezni, a pirotechnikai eszközök nem csak hazánkban tartoznak a bevett szurkolói kellékek közé, azok megjelenése természetes velejárói egy futballeseménynek. Így bizonyos keretek közé szorított használatuk kriminalizálása teljesen felesleges, hiszen ezek csupán olyan hangulatfokozó látványelemek, amelyek egyértelműen előnyére válnak a sokszor más látványossággal alig szolgáló mérkőzéseknek.”

Mindebben csak egyetlen bökkenő van. A hatályos törvények tiltják a pirotechnikai eszközök használatát, így az FSzSz által említett „bizonyos keretek” az egész büntető törvénykönyvet kell, hogy jelentsék... Folytatása következik. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu