Hajszálnyira a továbbjutástól Modricék

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 12. 19:44
A horvát válogatott magabiztos játékkal verte 2-1-ra Németországot a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában. Darijo Srna az első félidő, míg Ivica Olic a második játékrész közepén köszönt be, a 79. percben Podolski már csak szépíteni tudott. Győzelmével karnyújtásnyira került a negyeddöntőhöz Horvátország. Ehhez már csak az kell, hogy a lengyelek ne tudják begyűjteni a három pontot Ausztria ellen a csapatok bécsi összecsapásán, könnyen elképzelhető, hogy már este ünnepelhetnek déli szomszédaink.


Fotó: Reuters
LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, B CSOPORT, 2. FORDULÓ:
Horvátország-Németország 2-1 (1-0)
Klagenfurt, 30 000 néző, vezette: Frank de Bleeckere (Peter Hermans és Alex Verstraeten - mindhárman belgák)
Horvátország: Pletikosa - Corluka, R. Kovac, Simunic, Pranjic - Srna (Leko 80.), Modric, N. Kovac, Rakitic - Kranjcar (Knezevic 85.), Olic (Petric 72.). Szövetségi kapitány: Slaven Bilic.
Németország: Lehmann - Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen (Odonkor 46.)- Fritz (Kuranyi 82.), Frings, Ballack, Podolski - Gómez (Schweinsteiger 65.), Klose. Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
Gólszerző: Srna (24.), Olic (65.), ill. Podolski (79.)
Sárga lap: Srna (27.), Simunic (45+1.), Modric (93.), Leko (92.), ill. Ballack (75.), Lehmann (93.)
Piros lap: Schweinsteiger (91.)

 

A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw a „győztes csapaton ne változtass”- elven jelölte ki kezdőtizenegyét, így ismét a Lukas Podolsi, Mario Gómez, Miroslav Klose trió rohamozta az ellenfél kapuját.

 

A lengyelek ellen két gólt jegyző Podolski ötvenedszer ölthette magára a Nationalelf mezét, ezt pedig méltóképpen szándékozott megünnepelni a mai napon középpályásként szereplő támadó: látványos játékot és német gólokat ígért a Bayern München csatára.

 

Ennek jegyében a németek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és már az első percekben a vezetést megszerzésére törekedtek, ám Podolski lövését sikerült blokkolnia a horvát falnak.

 

A kékmezesek nem tudták felvenni a játék ritmusát az első tíz percben, úgy tűnt, az osztrákok elleni vérszegény játék ötlettelen folytatása következik második csoportmérkőzésükön.

 

Vasárnap Luka Modric tizenegyesével felülkerekedtek a társrendezőn, és csak az isteni gondviselés mentette meg őket a bekapott találattól.A negyedóra végére magukra találtak a horvátok, és felnőttek a feladathoz: egy esetleges győzelemmel akár már két találkozó után bebiztosíthatnák helyüket a negyeddöntőben, ám ehhez arra is szükségük van, hogy az esti meccs, az osztrák-lengyel összecsapás számukra kedvezően alakuljon.


A kezdeti német labdabirtoklási fölény az ellenkezőjére fordult, és a félidő közepén kijózanító pofont kapott a Nationalelf: egy formás támadás végén Danijel Pranjic beadását Darijo Srna továbbította a kapuba az elmélázó Marcell Jansen mellett.

 

A fehérmezesek védelme nem állt a helyzet magaslatán, ilyen helyezkedési hibát az albán válogatott sem engedhetne meg magának. Hát még a német!

 

A gól meghozta Horvátország támadókedvét, és Niko Kranjcar ha kicsit jobban összpontosít, akár meg is duplázhatta volna csapata előnyét. Megzavarodtak a németek, nem tudtak mit kezdeni fegyelmezett ellenfelükkel, és csak elvétve veszélyeztették Stipe Pletikosa kapuját.

 

Thorsten Frings szabadrúgását védte a kapus, Christoph Metzelder fejese pedig centikkel szállt kapu fölé. Azért Jens Lehmann sem maradt munka nélkül: Kranjcar lövését kellett hárítania.

 

Szünet után nekiestek a németek a horvátoknak, Joachim Löwtől alapos fejmosást kaphattak fiai az öltözőben, de ellenfelük jól állt a lábán, és csak nem akartak rést hagyni a pajzson. Rakkoltak, mentek előre a háromszoros Európa-bajnokok, de elképzelést nagyítóval sem lehetett felfedezni a játékukban. Michael Ballack karmesteri pálcáját kettétörték a horvátok, a Chelsea középpályását megfojtották a kékmezesek kemény emberei.

 

A padlóra a 62. percben kerültek a germánok: egy jobboldali beadásba kotort bele szerencsétlenül Podolski, a kapufáról visszapattanó labdát pedig Ivica Olic kotorta közelről a hálóba. Bombameglepetés, de csak annak, aki nem figyelte a horvátok teljesítményét az elmúlt években.

 

A németek előtt tíz perccel a vége előtt csillant fel a remény, Podolski gólja elérhető közelségbe hozta legalább az egyik pontot, az egyenlítő találatot azonban már nem tudták begyötörni.

 

A hosszabbításban Bastian Schweinsteigert küldte le a játékvezető, Jerko Lekót lökte fel a szőke üstökű középpályás.

 

A horvátoknak nem kell izgulniuk az utolsó körben, ha pontot csen Ausztria Lengyelországtól a csoport másik találkozóján, ellenkező esetben komoly téttel fog még bírni a lengyelek elleni összecsapás.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu