Ha Arsavin és Afellay, akkor Arsenal?

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 29. 09:50
A labdarúgás januárban majd’ egész Európa-szerte téli álmát alussza, és főként az átigazolási piac szolgáltatja a beszédtémát e rövidke intermezzóban. Márpedig az élklubok ilyenkor sem tétlenkednek, és már azon törik a fejüket, tavasszal kik segíthetik át őket a nehéz mérkőzéseken. Nézzük, vajon kik azok, akik sztárcsapathoz szerződhetnek az előttünk álló hetekben! Mint az alábbi összeállításból is kiderül, Argentína és Oroszország különösen büszke lehet fiaira, ugyanis kevés olyan ország van, amelynek ennyi kiemelkedő képességű játékosa szerepelne állandó jelleggel a lapok címlapján, és adnának okot morfondírozásra, vajon hol horgonyoznak le az újévben.




Andrej Arsavin ázsiója a dicsőségteljes Európa-bajnokság óta igencsak megnőtt, európai sztárklubok tucatjai szeretnék a sorukban tudni a Zenit Szentpétervár 27 esztendős csillagát. Maga a játékos többször kijelentette, elkívánkozik orosz földről, és minél hamarabb valamelyik topligában szeretne mosolyt csalni a futballszerető emberek arcára. A jól informált brit lapok tudni vélik, a sikerhez legközelebb az Arsenal áll jelen pillanatban, és akár napokon belül pontot tehet az Arsavin-saga végére.

ARSAVIN NEM ÜGYETLEN. DE MÉG MENNYIRE, HOGY NEM!

 

 



A Sevilla szélsője, Diego Capel (25) képességei alapján a legnagyobb csapatokban is megállná a helyét, ám nem tudni, hajlandó lenne-e aláírni országhatáron belül (netán az egykori mestere, Juande Ramos által irányított Real Madridhoz), vagy mindjárt országot is váltana az immáron a spanyol válogatottban is bemutatkozott labdarúgó.

Jurij Zsirkovot (25) valószínűleg keveseknek kell bemutatni a nyári Eb óta, mikor is fantasztikus játékával egészen a harmadik helyre repítette Oroszországot. A CSZKA Moszkva gyöngyszeméért bejelentkezett korábban a Juventus is számos spanyol együttes mellett, legutóbb pedig a Chelsea tűnt fel a színen azzal a nem titkolt céllal, hogy magához édesgesse a kivételes játékintelligenciájú középpályást.

Stewart Downing (24) amióta az eszét tudja, a Middlesbrough alkalmazásában áll, ám kinőtte a klubot, így jót tenne számára a váltás. A játékos az angol válogatott középpályájának bal oldalán tátongó lyukat már betömködte, itt az ideje, hogy egy magasan jegyzett klubban is megcsillogtassa erényeit.

A PSV Eindhoven nem dúskál csiszolatlan gyémántokban ebben a szezonban, ám ha valakire, akkor Ibrahim Afellayra (22) mindenképpen érdemes odafigyelni. A kiismerhetetlenül cselező középpályás neve előkelő helyet foglal el az Arsenal menedzserének, Arsene Wengernek a noteszében, aki már januárban szerződtetné a 2011-ig a Philips-gyáriakkal érvényes szerződéssel bíró labdarúgót.

 

AFELLAY SZERET CSOMÓT KÖTNI AZ ELLENFÉL LÁBÁRA

 



A Sahtar középpályásának annyi oldala van, hogy megszámolni is nehéz. Darijo Srna (26) bevethető a védelem bármely pontján, emellett a középpályán is átlagfeletti teljesítményre képes. Kérdés, Rinat Ahmetov, a donyecki klub tulajdonosának hatalmas vagyona meddig tarthatja Ukrajnában.

Az olimpia döntőben győztes gólt szerző Ángel di Maríát (20) sokan lelki szemeikkel már Real Madrid mezben látják pózolni, ám a Benfica-drukkerek csalódottan vennék tudomásul, ha már az idény vége előtt szedné a cókmókját, és továbbállna Lisszabonból.

A Lazio gólfelelőse, Mauro Zárate (20) egyelőre csak kölcsönben szerepel Rómában, ám az égszínkékek minden követ megmozgatnak azért, hogy végleg magukhoz kössék a 15 millió fontra taksált támadót. Ehhez azért más kluboknak is lesz egy-két szava…

 

 

Ezequiel Lavezzi (23) az ismeretlenség homályából robbant be és lépett elő a Serie A rettegett támadói közé ebben a szezonban, és csekély a valószínűsége, hogy a Napoli egy ilyen félszezon után meg tudja tartani az argentin támadót.

LAVEZZI TÍZ SZÉPSÉGDÍJAS TALÁLATA



Marek Hamsík (21) jött, látott, és meghódította Olaszországot. 17 évesen már a Brescia játékosának mondhatta magát, majd délebbre költözött. És milyen jól tette! A Napoli szlovák középpályására spanyol és angol elitklubok is lecsapnának, de a Milan sem titkolja, szívesen látná soraiban a fiatal labdarúgót.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu