Győzött, de játékosokat vesztett a Real

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 22. 21:45
A három pontot ugyan megszerezte, de két játékosát elveszítette a bajnoki címvédő Real Madrid együttese a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Recreativo de Huelva ellen. Az egyetlen és egyben győztes találatot a később sérülés miatt cserét kérő holland Wesley Sneijder lőtte, ám 3-0 is lehetett volna, hiszen a hazaiak két találatát is érvénytelenítette a játékvezető.


Az utóbbi időben viharvert alakulat benyomását keltő királyi gárda azt a Recreativo de Huelvát fogadta a La Liga aktuális fordulójában, amely legutóbb hazai pályán 2-0-ra vesztett a Barcelonával szemben.

 

Habár a múlt heti Valladolid elleni Real-fiaskó bátorságra adhatott okot az utolsóelőtti helyen álló huelvaiakat, arra azonban senki sem számított, hogy a vendégek az első percekben beszorítják kapujuk elé a fővárosiakat.

 

Az ötödik percben a korábban Auxerre-ben játszó Kanga Akalé került helyzetbe, ám Pepe felvágta a tizenhatoson belül Cesar Muniz Fernandez játékvezető sípja azonban néma maradt. Majd közelről Camunas hibázott egy ziccerben: közelről fölédurrantott az üres kapunak.

 

A Real Madrid igyekezett átvenni az irányítást, és úgy tűnt a vezetést is sikerül megszerezni. Higuaín ziccerhelyzetben kisodródott, majd ellőtte ugyan a labdát, ám az egyik vendégvédő még a gólvonal előtt mentett, a kipattanót pedig az argentin visszatette az érkező Wesley Sneijder elé, aki bebelsőzte a kapuba a labdát. Összesen két másodpercig élvezhette a gól utáni örömmámort a holland, ugyanis a játékvezető sípolt – Higuain ugyanis kintről passzolta vissza.

 

Ami nem jött össze a 19. percben, az megvalósult a 39.-ben. A németalföldi játékos Guti visszaadott labdáját bombázta a hálóba, megszerezve a vezetést a hazaiaknak. Akalé közel állt az egyenlítéshez, ám lövése ha csak pár centivel is, de elkerülte a kaput, így 1-0-s hazai vezetéssel fordulhattak a csapatok.

 

A második játékrész madridi nyomással indult, Higuaín indították hosszan, ám a dél-amerikai beérte a labdát, első lövését még hárította a kapus, másodszorra viszont már a hálóba passzolt. Mindhiába. Muniz Fernandez ismét sípolt, asszisztense intésére. Néhány pillanattal később ismét a fiatal támadó került helyzetbe, ezúttal közeli lövése az oldalhálót találta el.

 

Kereste tehát a második találatot a Real, ám nem volt eredményes a kutatás, hiszen csak helyzetekig jutott a pozíciójában maradó Bernd Schuster együttese. Csak nehezítette a királyi gárda helyzetét, hogy az addigi egyetlen gólszerzőt, Sneijdert és a legveszélyesebb hazai támadót, Gonzalo Higuaínt is sérülés miatt kellett lecserélni.

 

Az argentinért pályára rohanó mentőkocsi akkumulátora lemerült, azonban a madridiaké a legkevésbbé sem. Egy beadást követően Guti fejelt nagyszerűen kapura, ám Riesgo bravúrral kiütötte a labdát, éppen a csereként beálló Saviola elé, aki azonban nem tudott a hálóba találni. Ahogy a hátralévő időben csapattársai sem, így maradt a nyögvenyelős 1-0. Nem lesz könnyű a fővárosiaknak a következő fordulókban, hiszen sorra veszítik el játékosaikat. Mi lesz így a Getafe és a Sevilla ellen.

LA LIGA, 12. FORDULÓ:
REAL MADRID – RECREATIVO HUELVA  1-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabeu. Vezette: Muñíz Fernández.
REAL MADRID: Casillas – Torres, Ramos, Pepe, Marcos – Sneijder, Guti, Gago, Drenthe – Higuaín (Saviola, 80.), Raúl (Bueno, 85.). Vezetőedző: Bernd Schuster.
HUELVA: Riesgo – Iago Bouzón, Beto, Morris, Casado – Javi Fuego, Jesús Vázquez, Sisi, (Aitor, 77.) Camuñas – Javi Guerrero, Akalé (Ersen Martin, 53.). Vezetőedző: Lucas Alcaraz.

Gólszerző:
Sneijder (39.)
Sárga lap: Marcelo (48.), ill. Casado (30.), Jesús Vázquez (45.), I. Bouzón (90.)
VILLAREAL – VALLADOLID  0-3 (0-3)

Villareal, El Madrigal. Vezette: Medina Cantalejo

VILLAREAL: Diego López – Ángel, Cygan, Gonzalo, Capdevila – Cazorla (Cani, 70.), Senna (Ibagaza, 46.), Eguren, Pires – Rossi (Matías Fernández, 46.), Guille Franco. Vezetőedző: Manuel Pellegrini.

VALLADOLID: Asenjo – Marcos, Luis Prieto, García Calvo, (Baraja, 87.) Pedro López – Rubio, Vivar Dorado, Jonathan Sesma, Cannobio (Óscar Sánchez, 70.) – Pedro León, Víctor (Medunjanin, 88.) Vezetedző: José Luis Mendilibar.

Gólszerző: Jonathan Sesma (24., 43.), Luis Prieto (45+2.)

Sárga lap: Gonzalo (60.) Eugen (69.), ill. Vivar Dorado (37.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu