Guardiola: tökéletes csapatot vettem át

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 15. 17:15
Jupp Heynckes, a Bayern München nyáron távozott vezetőedzője rangos díjat kapott a napokban, amelyet utódja, Josep Guardiola adott át neki. A spanyol tréner nemcsak a bajorokkal triplázó elődje vitathatatlan érdemeit méltatta, de sietett hozzátenni, hogy tökéletes alakulatot vett át tőle.


 

Jupp Heynckes nyáron távozott a Bayern München éléről, és ritka elegánsra sikeredett a búcsúja, mert a csapat, először a klub történetében három fronton is diadalmaskodott: megnyerte a német bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is.

A visszavonult szakember most megkapta a rangos Bambi-díjat, amelyet a német média Oscarjaként is emlegetnek, és amelyet utóda, Josep Guardiola adott át neki érdemei elismeréseként.

"A Bayern számos trófeát köszönhet neked, ez azonban egyedül a tiéd - mondta 68 éves elődjének a spanyol edző. - Csodálatos kolléga vagy, egy igazi legenda Németországban, de Katalóniában és Spanyolországban is ismeri a nevedet minden gyerek."

"Óriási példakép vagy számomra, nemcsak a szakmai tudásod, hanem kivételes emberi tulajdonságaid miatt is. Összekaptad a csapatot, és a te tapasztalatoddal, bátorságoddal és óriási szíveddel megnyertél velük mindent. Ez a te Triplázásod! Tökéletes csapatot adtál át nekem, de az eredményeidet én nem tudom túlszárnyalni."

"Nagyon örülök annak, hogy Pep ma itt van! Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy megkaphattam ezt a díjat. Ha édesanyám itt lenne, most nagyon büszke lenne a fiára" - válaszolt a díjazott. - A Bayernt edzeni mindig is kiváltság volt, így én is annak éreztem, mikor átvettem a csapatot."

A Bayern Münchentől korábban már  Franz Beckenbauer, Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn és Michael Ballack is megkapta az 1948 óta minden évben kiosztott Bambi-díjat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Guardiola: Aki ellentmond, azt kirakom
A Bayern Münchenhez érkezése óta először nyíltan figyelmeztette játékosait Josep Guardiola arra, hogy el kell fogadniuk a döntéseit, máskülönben kikerülhetnek a csapatból. Philipp Lahm ismét jobbhátvéd lehet....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Heynckes: az Aranylabda nem Messié lesz
Jupp Heynckes, a Bayern München távozó edzője szerint a következő Aranylabdát nem Lionel Messi, az utóbbi négy szavazás nyertese kapja majd meg, mert többen is akadnak, akik a Barcelona sztárjánál jobban megérdemlik az...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu