Guardiola: Aki ellentmond, azt kirakom

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 17. 21:09
A Bayern Münchenhez érkezése óta először nyíltan figyelmeztette játékosait Josep Guardiola arra, hogy el kell fogadniuk a döntéseit, máskülönben kikerülhetnek a csapatból. Philipp Lahm ismét jobbhátvéd lehet.


„Jó barátságban vagyok a játékosokkal, ha elfogadják, amit mondok. Számíthat a támogatásomra az, aki elfogadja a választásaimat, aki viszont nem akarja ezeket megérteni, gyakran a lelátón találja majd magát” – közölte határozott álláspontját a bajor klub magazinjának nyilatkozva.

A 42 éves edző – aki júniusban vette át a bajor alakulattal bajnokságot, kupát és Bajnokok Ligáját nyert Jupp Heynckes helyét – meggyőződése, hogy a Bayern München akkor lesz még jobb, "ha minden játékos részt vesz a támadásokban", s úgy véli, csapata akkor harcolhat a szezon végén a bajnoki címért, ha az összes futballista elfogadja a döntéseit.

Guardiola jelenleg nem számolhat a sérült spanyol Javi Martinezzel és Thiago Alcantarával, valamint a svájci Xherdan Shaqirivel. A hiányzókat érintve a tréner utalt arra, hogy Philipp Lahm azonnal visszakerülhet majd a megszokott helyére, a védelem jobb oldalára, amint Martinez és Alcantara visszatér a csapatba, azzal együtt is, hogy a csapatkapitány "igazán jó" teljesítményt nyújtott védekező középpályásként az utóbbi mérkőzéseken.

„Philipp nélkül nem lett volna lehetséges jó meccseket játszanunk Manchesterben és Leverkusenben” – vélekedett a Barcelonával korábban sikert sikerre halmozó edző.

A saját jövőjét illető felvetésre kizárólag rövid távú terveket fogalmazott meg.

„Lehet, hogy a következő szezonban más ül majd az irodámban. Számomra ezért a jövő jelenleg a Mainz, a Plzen és a Hertha Berlin” – utalt a soron következő ellenfelekre.

Címkék: josep_guardiola
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu