Guardiola: Nem tudtam nemet mondani

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 17. 14:30
Josep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője elárulta, hogy egyéves szabadsága alatt és után után több elképzelése és ajánlata is volt a visszatérésre, de a bajoroknak egyszerűen nem tudott nemet mondani, mert bevallása szerint csak egyszer adatik az életben akkora lehetőség, hogy Németország vitathatatlanul első számú klubcsapatának kispadjára üljön le.


 

Josep Guardiola a 2011/2012-es szezon végén állt fel a Barcelona kispadjáról, mellyel négy szezon alatt 14 nagy trófeát gyűjtve (többek között három spanyol bajnokit, két kupa-, és két Bajnokok Ligája-győzelmet), és a valaha volt legsikeresebb vezetőedzőként beírta magát a katalán futballtörténelembe.

Ezután egy év szünet következett, pihenés New Yorkban, ahol a spanyol tréner állítólag angolt tanult, hogy aztán 2013 nyarán elfogadja a német Bayern München ajánlatát, és sebtiben hároméves szerződést írt alá az Allianz Arénában.

"Már az első kapcsolatfelvételnél tudtam, szinte másodperceken belül, hogy el kell vállalnom - mondta a német klub honlapjának a 42 éves Guardiola, aki a triplázó (bajnoki-, kupa- és BL-győzelem) Jupp Heynckest váltotta a kispadon.  - Nem akartam elszalasztani a lehetőséget, hogy egy ilyen remek csapatot edzhessek."

"Ha nemet mondtam volna, valószínűleg sosem kérdezik meg újra." A tréner jól kezdte a szezont, jelenleg nyolc meccs után élen áll a Bundesliga idei szezonjában, és eddig mindkét csoportmeccsét megnyerte a BL-ben, otthon a CSZKA Moszkva csapatát kapta el (3-0), majd annak otthonában páholta el 3-1-re a Manchester Cityt.

"Októberben még nem annyira fontos, hogy a tabella élén legyünk, de persze mindig örülni lehet annak, ha a csapat mégis ott van. Jelenleg az számít leginkább, hogy megbirkóznunk a játékstílusunkkal. Ez egy folyamat, de a City és a Leverkusen elleni teljesítményünk bizonyította, hogy már megfelelő szintet értünk el."

"Ezt meg kell őriznünk az elkövetkezendő hetekben is. Őszintén szólva engem is meglepett, hogy a játékosaim ilyen gyorsan megvalósítják az elképzeléseimet. Persze még több idő kell, az biztos, de az általunk elért szint már most is nagyon-nagyon magas. Én pedig szeretem nézni, ahogy játszunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Így cicázott a Bayern a Cityvel - videó
Videó készült zenei aláfestéssel arról, hogyan nyomozta a Manchester City a labdát a Bayern München ellen, hazai pályán, tehát az Etihad közönsége előtt, a BL-csoportkör második fordulójában (1-3). A bajorok teljesítménye több...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Messi így szégyenítette meg Guardiolát
Lionel Messiről az utóbbi időben egyre többször derül ki, hogy nem egy angyal, akit imádnak a csapaton belül. Zseniális tudását persze nem kérdőjelezi meg senki, és ez vitathatatlanul tiszteletet vált ki mindenkiből, de a hírek...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Guardiola látja a fejlődést
Pep Guardiola két forduló után már látja az előrelépés jeleit, azt várja, hogy egyre olajozottabb lesz majd a Bayern-gépezet a Bundesligában. Sok támadást épített fel csapata Frankfurtban, miközben a vendéglátó alig-alig tudott...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: josep_guardiola
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu