Guardiola: Hat pont? Nem nagy ügy!

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 29. 19:12
Iniestával és Fabregasszal, a lehető legerősebb kerettel készült a Barcelona a Rayo Vallecano elleni előrehozott, kedd esti bajnokira (az eredeti időpontban, december 18-án a klubvébén lesz érdekelt a BL-címvédő). A ligában utoljára április elején kapott gólt a Barca hazai pályán, az idényben hét meccsen 19 pontot és 30-0-s gólarányt (!) hoztak össze Messiék a Nou Campban. Itt a lehetőség a bizonyításra, hogy a Getafe elleni kudarc csak átmeneti kisiklás volt.


"Lefaragni a hatpontos hátrányt a Reallal szemben? Nem olyan sok az, nem ez lesz életem legnagyobb kihívása" - adta meg az alaphangot Pep Guardiola a Rayo elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Barca mestere hozzátette, minden adott ahhoz, hogy visszaérjenek a csúcsra, ugyanakkor elismerte, a Real most egy kicsit magasabbra tette a lécet, mint tavaly.

“Látom, hogy nagyon sokat várnak el a Madridtól, ami természetes, hiszen három éve nem nyertek bajnokságot. Mit kell tennünk? Eggyel magasabb fokozatra kell kapcsolnunk, jók vagyunk, de még egy picit több kell ennél ahhoz, hogy megvalósítsunk álmainkat."

A katalánok mestere arra is kitért, hogy a Barcán is nagy a nyomás, hiszen világverő csapatát minden sorozatban a legnagyobb favoritnak tartják a végső győzelemre.

Tavaly dupláztak (bajnokság, BL), s az aktuális szezonban két trófeát már elhelyezhettek a vitrinben (Spanyol Szuperkupa, Európai Szuperkupa), a következő nagy cél pedig a klubvilágbajnoki cím begyűjtése. Az oda vezető úton a Neymar fémjelezte Santos jelentheti majd a legfőbb akadályt december közepén.

LA LIGA, 15. FORDULÓ

BARCELONA-RAYO VALLECANO 21:00
Barcelona Nou Camp, vezeti: Miguel Ángel Pérez Lasa.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Busquets, Xavi, Iniesta - Cesc, Messi, Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Pinto, Maxwell, Keita, Mascherano, Thiago, Pedro, Sánchez.

RAYO: Cobeño - Casado, Jordi, Arribas, Sueliton - Michu, Fuego, Movilla - Piti, Lass, Tamudo. Vezetőedző: José Ramón Sandoval.
Cserepad: Dani, Labaka, Tito, Botelho, Míchel, Pacheco, Delibasics.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu