Gerával, de Torghelle nélkül Londonban

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 2. 13:12
Amint azt Egervári Sándor korábban bejelentette, Gera Zoltán visszatér a magyar válogatottba az Anglia elleni felkészülési mérkőzésen augusztus 11-én. Torghelle Sándor ellenben kimarad, a szövetségi kapitány szerint az új játékszisztémában nincs helye a csatárnak.Az angolok elleni barátságos mérkőzésre a tavalyi U20-as vb-n bronzérmes együttesből Koman Vladimir kapott meghívót, rajta kívül Elek Ákos a másik futballista, aki még szerepelhetne az Eb-selejtezőre készülő olimpiai együttesben, ám már a felnőttek között kaphat bizonyítási lehetőséget.

Az NB I-es játékosok közül Lipták Zoltán első alkalommal kapott meghívót a nemzeti csapatba, de Vermes Krisztián és Komlósi Ádám sem volt az utóbbi időben kerettag.

„A legtöbb bajnokság még nem kezdődött el, így ezúttal elsősorban nem a formák, hanem a pillanatnyi felkészültség alapján alakítottam ki a Londonba utazó keretet" – mondta a kerethirdetés után Egervári Sándor a labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának.

„Tekintettel kellett lennem arra is, hogy az U21-es csapat ugyanazon a napon létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt játszik Boszniában, és ezért Koman Vladimir és Elek Ákos kivételével néhány olyan játékos, akire számítanék, Róth Antal keretében szerepel.”

„Ahogy korábban is említettem, szeretnék a válogatott körül versenyhelyzetet teremteni, ezért a magyar bajnokságban jól szereplő, és már jó formában lévő labdarúgókat is meghívtam. Ilyen például Komlósi Ádám, aki fegyelmezettsége, remek védőmunkája révén megnyugtató megoldás lehet hátul, ezt a BL-mérkőzéseken is bizonyította, Czvitkovics Péter, aki az elmúlt egy évben remek teljesítményt nyújtott a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, valamint Lipták Zoltán, aki a nyár eddigi mérkőzésein meggyőzően futballozott."

Torghelle Sándor kimaradását azzal indokolja Egervári, hogy Gera Zoltán visszatérésével egy, a korábbitól eltérő stílusú támadójátékot szeretne alkalmazni, és ehhez a keretben szereplő csatárok alkalmasabbak. Szalai Ádám és Kádár Tamás sérült, ezért nem szerepel a keretben.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Sunderland AFC).
Hátvédek: Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (R.S.C. Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (FC Sion).
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton FC) Tóth Balázs (K.R.C. Genk), Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Huszti Szabolcs (FC Zenit), Koman Vladimir (Sampdoria).
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Rudolf Gergely (Genoa CFC), Priskin Tamás (Ipswich Town).

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu