Gera beállt és 12 perc alatt triplázott!

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 7. 17:50
A Werder Bremen egy darabig emlékezik majd a magyarokra, annyi biztos! Azok után, hogy néhány hete a Haladás 2-1-re legyőzte a Weser-partiakat felkészülési mérkőzésen, szombaton Londonban a Fulham vendégeként szenvedtek kijózanító 5-1-es vereséget, mégpedig a csereként beállt Gera Zoltán főszereplésével, aki 12(!) perc alatt triplázott és egy gólpasszt adott a legjobbjait a második félidőben pályára küldő a németek ellen.


A Werder hamar vezetéshez jutott az első félidőben, amikor Hunt ugratta ki Pasanent, a finn középre tekert, Almeidának magas volt a labda, ám érkezett Pizzaro, aki teljesen üresen állva nem hibázott.

A szünetig a vendégek uralták a mérkőzést, Hunt és Almeida egyaránt hatalmas helyzeteket hagytak ki, így örülhetett a londoni együttes, hogy megúszta egy kapott góllal. A fordulás után nagyot változott a világ, életre kelt a Fulham!

Az 54. minutumban Dempsey kiugratásával Zamora lódult meg, aki könyörtelen volt és értékesítette a ziccert. A 61. percben a korábbi előkészítő elhagyta a pályát és helyére Gera Zoltán futott a pályára, aki nem teketóriázott. A magyar középpályás öt perccel beállását követően 26 méterről óriási bombagólt ragasztott a hálóba és már az angolok vezettek.

Röviddel később Gera ismét villant, Zamora beadásából talált be, majd a 79. percben egy hosszú indítást elnéző Wiese kapus hibáját kihasználva gurított az üres kapuba, ezzel klasszikus mesterhármast ért el.

A kegyelemdöfést Eddie Johnson adta meg, aki ki más, mint a mérkőzés hőse, Gera Zoltán szögletét követően állította be a végeredményt. A kiütéses győzelemmel szenzációsan folytatta felkészülését a Fulham, amely a Bolton otthonában jövő vasárnap kezdi meg szereplését a Premier League-ben.   

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
FULHAM-WERDER BREMEN 5-1 (0-1)
London, Craven Cottage. Vezette: L.Probert
FC FULHAM: Schwarzer – Konchesky (Stoor 65.), Pantsil (Kelly 65.), Hangeland, Hughes – Murphy, Duff (Elm 76.), Etuhu (Greening 69.), Dempsey (Gera 61.) – Davies (Riise 69.), Zamora (Johnson 76.)
WERDER BREMEN: Wiese - Pasanen, Prödl, Mertesacker (Boenisch 56.), Fritz – Hunt (Marin 46.), Borowski (Özil 38.), Frings (Jensen 46.), Bargfrede (Kroos 68.) – Almeida (Arnautovic 46.), Pizarro (Wagner 75.)
Gólszerző: Zamora (54.), Gera (67., 73., 79.), E. Johnson (87.) ill. Pizzaro (14.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Európai topcsapatot vert a Haladás
A Haladás 2-1-re legyőzte hazai pályán a Werder Brement felkészülési mérkőzésen. A szombathelyiek már 2-0-ra is vezettek, a nagynevű ellenfél erejéből csak a szépítésre futotta. ...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu