Garami: Ezért a gólörömért megbüntetem!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 18. 07:37
Garami József ismét megbünteti játékosát, az Újpest ellen a győzelmet és egyben a továbbjutást érő találatot szerző Szabó Ádámot. Az MTK labdarúgócsapatának szakmai igazgatója ennek ellenére nagyon örül, hogy együttese hihetetlen mélyről felállva harcolta ki az elődöntőbe jutást a Magyar Kupában. A másik oldalon Szentes Lázár, a hazaiak trénere a teljes felelősséget magára vállalta azért, hogy az Újpest úgy esett ki, hogy mindkét találkozón vezetett 2-0-ra.


Izgalmakkal teli mérkőzésen jutott tovább az MTK együttese a Magyar Kupában. A kék-fehérek számára volt olyan pillanat is, amikor bizony nagyon távolinak tűnt a legjobb négy közé jutás lehetősége.

 

A harminchatodik percben ugyanis – az egyébként MTK-nevelés - Simon Attila másodszor is bevette Végh Zoltán kapuját, és összesítésben ekkor már 4-1 volt a lilák javára. Ám a szünet után a vendégek megemberelték magukat, fordítottak, és az idegenben lőtt több gólnak köszönhetően bekerültek az elődöntőbe.

 

„Elsősorban amiatt vagyok nagyon boldog, mert kétgólos hátrányból tudott felállni a csapatom – nyilatkozta Garami József, az MTK szakmai igazgatója a visszavágó után. - Ez volt az a tényező, ami ebben a szezonban hiányzott a fiúkból, és ezen az estén láttam rajtuk, hogy mindenáron nyerni akarnak. Tegyük hozzá, lélektanilag nagyon jókor jött az első gólunk, hiszen rögtön a második újpesti találat után esett, így nem kellett úgy a szünetre vonulnunk, hogy az eredményjelzőn kettő-nulla áll. Még egyszer hangsúlyozom, a győzelmet és a továbbjutást annak köszönhetjük, hogy nem adtuk fel még a nehéz pillanatokban sem.”

 

Ennek ellenére azonban volt árnyoldala is a vendégek sikerének, hiszen a mindent eldöntő találat szerzője, Szabó Ádám furcsa módon ünnepelt: előbb a földre dobta mezét, majd kiszólt az újpesti tábor felé, miközben az ökleit rázva ünnepelt. Ezért megkapta a piros lapot, és minden bizonnyal Garami mester is megbünteti majd a középpályást.

 

„Én nem láttam pontosan, azt, ami a gólöröm közben történt, de az ő elmondása szerint csak az öklét rázta. Az, hogy ledobta a mezét, előfordult már korábban is. Akkor is megbüntettem érte, most is meg fogom! Talán azért ünnepelt ilyen módon, mert hihetetlen indulatok dolgoznak benne, és nagyon bizonyítani akar. A felkészülés alatt voltak problémái, és habár nincs a legjobb erőállapotban, a hozzáállása miatt mégsem cseréltem le” – zárta mondandóját a kék-fehérek szakmai igazgatója.

 

A másik oldalon Szentes Lázár nem a legjobb hangulatban érkezett a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra, ami érthető is, hiszen az Újpest már fél lábbal a legjobb négy között volt, mégis búcsúzott a sorozattól.

 

„A csapatot megtapsolták a nézők a meccs után, engem nyilván nem fognak. Vállalom a teljes felelősséget a kiesésért, hiszen mindkét találkozón vezettünk kettő nullra. Ekkora luxust egyik együttes sem engedhet meg magának. A továbbjutás kulcsa az lett volna, ha az előnyünk tudatában megadjuk a kegyelemdöfést ellenfelünknek, de erre képtelenek voltunk, ami - még egyszer mondom - az én hibám. Az MTK teljesen megérdemelte a továbbjutást, és csak gratulálni tudok Garami Józsefnek, ahogy tettem azt az első mérkőzés után is.”

 

Simon Attila túl korán örült (fotó: Kovács Attila) 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu