Földes és Patkó meglepte a Felcsútot

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 8. 15:56
Fordulatokban gazdag mérkőzést hozott a Százhalombatta felcsúti vendégjátéka: Földes Gábor és Patkó góljával kétszer is megszerezte a vezetést az esélytelenebbvendégcsapat, de a hazai együttes Móri, majd Varga góljával kétszer egyenlített, így a vége 2-2 lett a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 14. fordulójában.


 

LABDARÚGÁS, NB II NYUGATI CSOPORT, 14. FORDULÓ:
FELCSÚT SE – SZÁZHALOMBATTA 2-2 (1-1)
Felcsút, 500 néző. Vezette: Szöllősi (Vígh, Agócs)
FELCSÚT SE: Kozma – Székesi (Vadász 74.), Makrai (Ízing 61.), Trampler, Pető Z. – Gálos, Domján – Kocsis, Fejes, Móri – Varga I. (Bölcsföldi 74.) Vezetőedző: Szijjártó István
SZÁZHALOMBATTA: Hegedűs F. – Tereánszki-Tóth, Móra, Vass, Janovics – Szép, Szabó Zs., Lannert, Dénes – Patkó (Bakó 89.), Földes G. (Havrán 85.) Vezetőedző: Gálvölgyi István
Gólszerzők: Móri (42.), Varga I. (61.) ill. Patkó (39.), Földes (55.)
Sárga lap: Szép 53., Tereánszki-Tóth 77., Földes G. 77. Móra 80.

Az elmúlt fordulóban az idén csak a középmezőnyhöz tartozó Felcsút mindössze 1-1-re volt képes a kiesés ellen küzdő Dunaújváros otthonában, éppen ezért nem jelenthettük ki automatikusan: a tabella nyolcadik helyén álló hazaiak az esélyesebbek a 14. Százhalombattával szemben.

Főleg annak tudatában, hogy a Fejér megyei csapat vendégeinél több, korábban Felcsúton, avagy az NB I-es Videotonban szereplő labdarúgó is található. Ilyen a kapus Hegedűs Ferenc, s említhetjük a kőkemény védőt, Béres Ferencet, Tereánszki-Tóth Pétert - aki Kaposváron is szerepelt -, valamint a csatár Földes Gábort. Utóbbi ugyan már 35 esztendős, de ha a legmagasabb osztályban Kuttor Attila 38 évesen is elnyűhetetlen, ugyan miért ne szerepelhetne a Videoton, a Vasas és a Gázszer korábbi támadója is ezen a szinten?

Jó mérkőzésre volt tehát kilátás, amelyen a legerősebb összeállításban szereplő hazai alakulat mindenképpen javítani akart az elmúlt hetek gyengébb eredményei után. Ehhez azonban mindenképpen meg kellett volna újulnia Szijjártó István csapatának, amiből vajmi keveset láthattunk az első félidőben. Legalábbis a helyzetkihasználás terén.

Mezőnyfölényben játszott ugyan a Felcsút, de a befejezésekkel mindig baj volt. A 11. percben akár 2-0-ra is vezethetett volna a vendéglátó, ám Móri, majd Domján is hibázott, s ahogy az lenni szokott, az ellenfél – ha nem is rögtön, de – büntetett. Az addig ugyancsak keveset mutató Százhalombatta Patkó góljával a semmiből szerzett vezetést a 39. percben, s úgy tűnt, ez a lélektani előny elég is lehet ahhoz, hogy vendégelőnnyel vonulhassanak pihenőre a csapatok.

Arról, hogy ez nem így történt, a 42. percben Móri gondoskodott: Trampler nagyszerűen ugratta ki a leshatáron kilépő szélvészgyors csatárt, aki bekeveredett a 16-oson belülre, s félmagasan a kapuba lőtt.


Fordulás után tíz percet kellet várni, s ismét hátrányba került az esélyesebb Felcsút: az első gól szerzője, Patkó ment el a bal oldalon, középre adott, ahol remekül érkezett Földes Gábor, s 14 méterről - miután elfektette védőjét - a hálóba lőtt.

Mindössze hat percig örülhettek a vendégek, mert ahogy várható volt, a Felcsút támadott, ment előre rendületlenül, s ennek a 61. percben meg is lett az eredménye: egy kapu előtti kavarodást követően Varga István egyenlítette ki a hátrányt. 

A Százhalombatta szemmel láthatóan a kontrákra épített, s ezt nagyszerűen oldotta meg a vendégek.


Az utolsó negyedórában már egyik csapat sem tudot újítani, így a Felcsút ismét fontos pontokat veszített, míg a jól felkészített Százhalombatta a hazaiak mezőnyfölénye ellenére kis szerencsével akár győzhetett is volna.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu