Fergusonnak még a BL-győzelem is kell

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 16. 13:54
Szombat óta ünnepelnek a Vörös Ördögök, de a csapat skót menedzsere nem elégszik meg a Premier League megnyerésével. Sir Alex Ferguson ugyanis azt szeretné, ha együttese május 28-án a Bajnokok Ligája elhódításával bizonyítaná, nem csak a hazai elsőség miatt számít igazán csapatnak.


Fotó: www.manutd.com
www.manutd.com
  Fotó: www.manutd.com

 

Vidicsék már így is történelmet írtak, hiszen a Blackburn Rovers elleni 1-1-es döntetlennel tizenkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be a klub. Ezzel pedig duplán is Anglia legeredményesebb gárdája lett a Manchester United: 59 trófeájával és 19. bajnoki címével is a Liverpool FC elé került az örökranglistán. Az együttes azonban még nem fejezte be a mostani szezont, a Blackpool elleni utolsó Premier League-találkozót követi a május 28-i londoni fellépés.

„A Barcelona legyőzésével lezárhatjuk a mostani csapat tudásáról zajló vitákat. Ez jelenti majd az igazi kihívást a játékosaimnak aWembleyben! Bebizonyíthatjuk, hogy valóban a nagy csapatok közé tartozunk” – jelentette ki a skót sikeredző.

Már most is meg kell emelni a kalapunkat Sir Alex Ferguson és játékosai előtt, ugyanis olyan szezonban értek ismét a csúcsra, amelynek első részében kevesen fogadtak volna a sikerükre. Az MU keretét ugyanis közepesnek tartotta a szakértők nagy része, ráadásul a Vörös Ördögök teljesítménye sem volt éppenséggel egetrengető. Talán csak az idény hajrájában a kispadra szoruló Dimitar Berbatov, az újonc Javier Hernandez, valamint a nyáron visszavonuló Edwin van der Sar és a kőkemény védő, Nemanja Vidics futballozott átlagon felül. De a United elviselte, hogy Wayne Rooney hónapokig árnyéka volt önmagának, sőt idegenben sorra hullajtotta a pontokat a most már rekordbajnok.

Ferguson mester ugyan sokáig kísérletezgetett, többször alaposan mellé is nyúlt döntéseivel, de végül csak összerakta együttesét. A manchesteriek kihasználták a címvédő Chelsea, valamint az évek óta trónkövetelőnek tartott, de a legfontosabb pillanatokban mindig megtorpanó Arsenal formaingadozását! A bajnokság hajrájában pedig már nem is volt igazán kérdés, melyik együttes ér a csúcsra. A Manchester United ritkán játszott csillogóan – hol van már a Cristiano Ronaldo nevével fémjelzett korszak … -, de az esetek döntő többségében hozta magát, megszerezte a végső sikerhez szükséges pontokat.

„Tudom, hogy csodálatos ellenfelünk lesz a Bajnokok Ligájában, de mernének nagy tétben is fogadni ellenünk? Nem hiszem, hogy ezt bárki megtenné. Képesek vagyunk arra, hogy nagyszerűen játszunk a döntőben. Nincs abban semmi rossz, ha elfogadjuk a kihívásokat. Teljesen mindegy, hogy honnan jön a kihívás: oda kell állni és meg kell felelni a feladatnak. A mostani csapat egyik remek tulajdonsága, hogy nem hátrál meg a kihívások elől” – tette hozzá a 69 éves MU-menedzser.

Sir Alex Ferguson 1986. november 6-án lépett hivatalba az Old Traffordon, remek együttesekkel dolgozhatott együtt. A világhírű szakember nem is vállalkozott arra, hogy rangsorolja a mostani bajnokcsapatot.

„Nehéz lenne besorolni a jelenlegi gárdát, hiszen korábban is csodálatos csapataink voltak: az 1994-ben duplázó és az 1999-ben triplázó együttes azért kiemelkedik a sorból. De valamennyi tizenegyünk igyekezett megfelelni a kihívásoknak, ez pedig nélkülözhetetlen a nagy győzelmekhez.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
19: bajnok és csúcstartó a Man. United!
Wayne Rooney a 73. percben értékesítette a jogosan megítélt büntetőt, ezzel kiegyenlített Blackburnben! A válogatott csatár találata után mindkét csapat megelégedett az 1-1-es eredménnyel,amely révén a Manchester United...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Így ünnepelt az MU – videó és galéria
Wayne Rooney a 73. percben értékesítette a jogosan megítélt büntetőt, ezzel kiegyenlített Blackburnben! A válogatott csatár találata után mindkét csapat megelégedett az 1-1-es eredménnyel,amely révén a Manchester United...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Május 30-án lesz az MU buszparádéja
A klub és a város vezetői is különleges sikernek tartják a Manchester United 19. bajnoki címét, így máris döntöttek arról, miként ünnepelhetnék meg a szurkolók a diadalt. A Vörös Ördögök május 30-án rendezik a buszos parádét,...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu