Felmentés: mégis igazolhat a Chelsea!

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 4. 20:01
Mivel a Sportdöntőbíróság (CAS) hivatalosan is megállapította, hogy a Lens és Gael Kakuta nem rendelkezett érvényesnek mondható szerződéssel, a Chelsea így nem szegte meg a szabályokat, amikor megszerezte a fiatal játékost. Ez azt jelenti, hogy a londoniak mostantól kezdve szabadon portyázhatnak, azaz a korábban érvényben lévő, de a téli időszakra felfüggesztett igazolási tilalom végképp semmissé vált.


Talán emlékeznek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szeptember elején másfél évre eltiltotta az átigazolásoktól a Chelsea-t, mert a hatályos szabályokat megkerülve környékezte meg az RC Lens egyik játékosát.

Ez azt jelentette volna, hogy a londoni klub legközelebb 2011. január 1-jétől szerződtethet új futballistát. Az ügyben érintett játékos, Gael Kakuta 780 ezer eurós büntetést és négy hónapra szóló eltiltást is kapott. A Chelsea-re 130 ezer eurós bírságot róttak ki.

Az angolok fellebeztek, aztán tavaly novemberben a CAS felülbírálta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntését és átmenetileg feloldotta a Chelsea FC-re vonatkozó átigazolási tilalmat.

Hozzá kell tenni, hogy a Lens közben meggondolta magát és arra törekedett a Chelsea-vel, hogy a problémát mihamarabb megoldják - mindenki megelégedésére. A két klub között a FIFA tudtával megegyezés született.

Nos, a CAS ennek figyelembe vételével hozta meg végleges döntését, eszerint a Chelsea nem bűnös, mivel a Lens és Kakuta között nem volt érvényben lévő szerződés akkor, amikor a londoniak megszerezték a fiatal támadó középpályást.

A Chelsea-nél érthetően boldogan fogadták a fejleményeket, ugyanakkor Bruce Buck elnök hozzátette, a brit klub a FIFA szabályainak megfelelően természetesen fizet kompenzációt a franciáknak a játékos nevelési hozzájárulásaként. 

Amúgy a Chelsea akár el is lehetett volna tiltva a téli átigazolási időszaktól, hiszen Carlo Ancelotti csapata senkit nem vett meg. Pedig a sajtó több klasszis játékost is egy lapon említett velük: ám Kun Agüero az Atlético Madridban, Alexandre Pato a Milanban, Franck Ribéry meg a Bayern Münchenben maradt. 

Reuters
Kakuta és a Chelsea most már megnyugodhat Fotó: Reuters

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu