Felállt a padlóról a Kaposvölgye csapata

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 5. 16:45
Jól játszott a Dunaújváros, mégis pont nélkül térhet haza a labdarúgó NB II 9. fordulójában. A Kaposvölgye-Nagyberki csapata a szünet után egygólos hátrányból fordított, és a fontos győzelemmel a tabella negyedik helyére lépett előre.


LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 9. FORDULÓ:
Kaposvölgye-Nagyberki – Dunaújváros 3-2 (1-1)
Nagyberki, 150 néző. V. Kiss N. (Deutsch, Kepe)
KAPOSVÖLGYE: Strublics – Jagodits, Szabó Sz., Fodor, Juhász – Kardos, Huzmi (Micsics, 57.), Andruskó (Rompos, 65.), Kalmár – Godslove, V. Nikolics (Mboma, 53.). Vezetőedző: Horváth Lajos.
DUNAÚJVÁROS: Kálmán - Facskó B., Scott, Pénzes, Facskó J. - Nagy A., Szauter (Csorba, 78.), Fröhlich, Heffler N. (Stöckler, 88.) - Nagy I. (McMorris, 79.), Simpson. Vezetőedző: Nagy Tibor.
Gólszerzők: Kalmár (23.), Rompos (72.), Godslove (77.), illetve Pénzes (30.), Simpson (58.)


A középmezőnyhöz tartozó Kaposvölgye és az utolsó előtti helyen szerénykedő Dunaújváros mérkőzésén csak nehezen lendültek játékba a csapatok. A támadók eleinte a kapura veszélytelenek voltak, a vendégek pedig jól megszervezték a védelmüket. A somogyiak a 23. percben mégis megszerezték a vezetést: Kardos szabadrúgása után Szabó Sz. visszafejelte a labdát, a jól helyezkedő Kalmár pedig egy méterről a hálóba továbbított.

Nagy Tibor legénysége nem ijedt meg attól, hogy hátrányba került, és hét perc múlva egyenlített: Pénzes tíz méterről kilőtte a jobb felső sarkot.

A szünet után nagyon belehúztak a Duna-partiak, egymás után vezették a veszélyes támadásokat, a hazaiak pedig gyengén futballoztak. Strublics kapus többször is bravúrral mentette meg a góltól csapatát, az 58. percben viszont már ő sem tudott segíteni: Simpson 20 méterről a bal felső sarokba bombázott.

A sportszerű találkozón a lelkes dunaújvárosiak ezután sem álltak le, a Kaposvölgye pedig némi meglepetésre csak egy csatárral küzdött, néha inkább küszködött az egyenlítésért. A 72. percben siker koronázta a nagyberki együttes erőfeszítéseit: Kardos a kapufát találta telibe, a visszapattanó labdát pedig a csereként beállt Rompos egy méterről a jobb alsó sarokba fejelte.

Nem sokkal később megbosszulta magát a sok kihagyott dunaújvárosi helyzet: Godslove közeli fejese után a kapufát érintve pattant a labda a gólvonalon túlra.

Az utolsó tíz perc már kiegyenlített játékot hozott. A sok hibával tarkított, küzdelmes mérkőzésen inkább a vendégeknek állt a zászló, a hazaiak – úgy tűnik – megijedtek attól, hogy történetük során először a negyedik helyre léphetnek előre a tabellán.

A Kaposvölgye végül felállt a padlóról, és kiharcolta a fontos győzelmet.


EDZŐSZEMMEL:
Horváth Lajos: - Az igali gyógyvíz ismét győzelemhez segítette csapatunkat. Közepes játékkal értékes sikert arattunk.
Nagy Tibor: - Gólokkal kellett volna nyernünk a mérkőzést, ehelyett egy-két labdarúgó fegyelmezetlen játéka miatt tíz perc alatt kikaptunk.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu