FC Barcelona: folytassa Xavi és Pedro!

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 9. 12:58
Már két nappal a dél-afrikai világbajnokság kezdete előtt ünnepelhetnek az FC Barcelona szurkolói, igaz a klub bejelentése nem kapcsolódik az Európa-bajnok spanyol válogatotthoz. De, annál többet jelent Josep Guardiola együttesének. A legutóbbi szezon felfedezettje, Pedro ugyanis 2015-ig meghosszabbította a szerződését, míg Xavi Hernandez élt opciós lehetőségével, így kontraktusa immár 2016-ig érvényes.


A klub hivatalos tájékoztatása szerint a két klasszis a napokban írt alá, mielőtt a spanyol nemzeti tizenegy elutazott volna Dél-Afrikába.

A 22 éves Pedro eddigi szerződése egy szezonnal tolódott ki, így még hosszú ideig magára húzhatja a gránátvörös-kékek mezét. Erre egyébként rá is szolgált, a legutóbbi szezonban 23 alkalommal talált a kapuba, valamennyi sorozatban eredményes volt legalább egy alkalommal.

A 30 esztendős Xavi a Barca egyik ikonja, régóta kulcsembernek számít a középpályán. Az Európa-bajnok középpályás 11 évesen került a klubhoz, összesen 527 hivatalos találkozón lépett pályára. Ezzel második helyen áll az örökranglistán Migueli mögött, „hátránya” 26 találkozó.

Xavi korábbi kontraktusa 2014-ig szólt, ezt hosszabbította meg 2016-ig. Igaz, egy feltétel azért bekerült a mostani módosításba, a 2012-2013-as és a 2013-2014-es szezonban legalább a meccsek felén pályára kell lépnie, hogy érvényes legyen az opció.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu